Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Amanții care au zguduit Italia cu crimele lor: Peste 80 de morți suspecte + membrii familiilor

Il Messaggero
Leonardo Cazzaniga Laura Taroni

Un număr foarte mare de decese doar la un spital și doar când un anumit medic era de gardă. Aceste particularități au atras atenția anchetatorilor italieni care au descoperit cum un medic anestezist impreuna cu amanta sa au ucis zeci de persoane cu ajutorul medicamentelor. Cazul a șocat autoritățile și opinia publică italiană.

Vezi şi: SONDAJ Cea mai probabilă majoritate parlamentară. 5 partide se zbat în marja de eroare a pragului

Din cand in cand, simt nevoia sa omor pe cineva. Am nevoie de asta…”. Intr-una din inregistrarile telefonice realizate de anchetatori, Laura Taroni (41 de ani) , infirmiera la spitalul din Saronno (Lombardia) , isi marturiseste impulsurile criminale amantului ei, medicul anestezist Leonardo Cazzaniga (60 de ani), care lucra in aceeasi unitate medicala.

Arestati saptamana trecuta de carabinieri si inculpati pentru crime cu premeditare, cei doi sunt suspectati de moartea unor pacienti cu varste inaintate (unii suferind de boli aflate in faza terminala) dar si de uciderea sotului si mamei Laurei Taroni, ale caror corpuri au fost repede incinerate. ”Ce s-a intamplat, depaseste imaginatia”, a comentat Beatrice Lorenzin, ministrul italian al Sanatatii, dupa ce a ascultat inregistrarile convorbirilor celor doi. In cursul investigatiilor , care au inceput acum doi ani, anchetatorii s-au interesat de un numar mare de decese (40) , survenite in perioada 2011 si 2014, de fiecare data cand doctorul Cazzaniga se afla de garda in unitatea de urgente.

30 de decese sunt considerate ”suspecte” in timp ce cinci sunt calificate omucideri. Pe aceasta lista neagra figura si tatal medicului, decedat in 2013, dupa ce a fost spitalizat in faza terminala, iar presa italiană avansează cifre înspăimântătoare - peste 80 de omoruri.

Potrivit marturiilor colegilor din spital, Leonardo Cazzaniga era un medic ”atipic”, coleric insa experimentat. ”Cand punea un diagnostic, nu se insela niciodata”, relateaza acestia, citati de presa italiana. Amator de literatura antica, a cerut voie sa-si ia din birou o colectie de poezie greaca, in momentul cand a fost arestat. Se autointitula ”un inger al mortii care-si intinde aripile”, au raportat mai multi infirmieri.

Vezi și: PSD răspunde la o întrebare-cheie: Iohannis, suspendat dacă nu îl numeşte premier pe Dragnea?

Anchetatorii au stabilit ca Leonardo Cazzaniga a pus la punct un ”protocol” personal , bazat pe substante alangezice si anesteziante, care era aplicat bolnavilor in faza terminala. Dar, spun martorii, au existat si pacienti care nu erau in agonie si care au murit dupa administrarea ”protocolului Cazzaniga”. Mort in iunie 2013, sotul Laurei Taroni a sucombat in urma unei supradoze de insulina, substanta pe care aceasta i-a administrat-o o lunga perioada, facandu-l sa creada ca este diabetic. ”A fost o idee geniala sa-l incinerezi, la fel ca si pe mama ta”, a spus ulterior Cazzaniga, potrivit inregistrarilor telefonice. Sub influenta amantului ei malefic, Laura Taroni i-a declarat ca, in caz ca doreste, si-ar putea ucide si cei doi copii, pe care-i numea ”Ingerul albastru” si ”Ingerul rosu”. ”Nu, copiii nu”, a raspuns medicul. Tot din inregistrari reiese ca medicul avea temeri ca ar putea fi acuzat de omucidere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.