Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ambasadorul Rusiei la București spune că România nu este interesată de vaccinul Sputnik V: 'Guvernul român nu s-a adresat părții ruse'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis Florin Cîțu Iohannis Cîțu

Rusia deține, deja, trei vaccinuri anti-COVID-19, iar unul dintre ele, Sputnik V, primul lansat, este printre cele mai bună, cu o eficiență stabilită de savanții britanici în prestigioasa revistă de știință The Lancet la 92%. În timp ce Ungaria a primit deja zeci de mii de doze, fiind prima țară din UE care își va imuniza populația cu serul rusesc, iar Germania a precizat clar că vrea să ajute Rusia ca Sputnik V să fie autorizat în UE și să îl și producă, România, prin vocea premierului Florin Cîțu, precum și prin cea a lui Klaus Iohannis, a precizat că nu este interesată de leacul rușilor.

”Toate întrebările legate de poziția guvernului României au primit răspuns de la domnul Cîțu, alaltăieri. A spus că guvernul român nu s-a adresat părții ruse ca să primească acest vaccin pentru uz în România.

Citește și: După ce PNL s-a prăbușit în sondaje, Rareș Bogdan dezvăluie că electoratul liberal s-a mutat în zona AUR

Multe scrisori personale, e-mailuri, au venit la Ambasadă și ne cer să le oferim vaccinul rusesc. Pentru moment, nu este posibil, pentru că forul european, Agenția Europeană pentru Medicament. Partea rusă s-a adresat autorităților europene, singurele care pot decide dacă permit sau nu certificarea vaccinului în UE.

Conform unor informații preliminare pe care le avem în acest moment, decizia finală va fi luată la sfârșitul lui martie. Care va fi ea, vom vedea.”, a spus ambasadorul Rusiei la București,  Valery Kuzmin, miercuri, în conferința anuală din capitală.

Citește și: Alexandru Rafila îl ia la rost pe Vlad Voiculescu: ‘Am asistat la 50 de zile de ministeriat fără măsuri, doar cu o campanie de imagine personală’ .

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.