Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Andreea Moldovan, despre testarea în farmacii: 'Rezultatele pozitive vor fi urcate în platformă'

forbes.ro
COVID-19 test pozitiv

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că a fost creat cadrul legal pentru testarea rapidă antigen în farmacii, urmând să aibă loc discuţii cu reprezentanţi ai farmaciilor. "E un pas important care merge, dacă vreţi, către testare în masă, testarea oricui are această nevoie sau are această dorinţă, iar asta se va putea face la un preţ foarte scăzut", a afirmat el.

"În şedinţa de Guvern am aprobat câteva lucruri importante, unul dintre ele este instituirea cadrului legal pentru testarea în farmacii. În perioada următoare şi chiar mâine avem discuţii la Ministerul Sănătăţii cu reprezentanţi ai farmaciilor pentru ca testarea rapidă antigen să se poată face în farmacii. E un pas important care merge, dacă vreţi, către testare în masă, testarea oricui are această nevoie sau are această dorinţă, iar asta se va putea face la un preţ foarte scăzut", a declarat Vlad Voiculescu, după şedinţa de Guvern.

Citește și: CTP, ieșire furibundă la adresa susținătorilor medicului Flavia Groșan: ‘Cei care cred în rețeta dumnezeiască a Îngeresei, nu se duc la spital decât când încep să horcăie’

El a menţionat că negocierile sunt în curs de desfăşurare.

"Avem de astăzi, respectiv după ce OUG va apare în Monitorul Oficial, avem şi baza legală pentru lucrul acesta", a adăugat el.

”Testarea în farmacii a fost preluată după modelul din alte țări. Ceea ce se întâmplă acum, când își cumpără teste cu un preț ridicat, pe care le fac corect sau nu, nu este bine. Am fixat un spațiu de testare corespunzător. Rezultatele pozitive vor fi urcate în platformă. Ei vor fi luați în calcul și în urmărire de medicul de familie. Vom furniza un ghid de activitate și de conduită în cazul în care apar simptome de agravare. Avem cazuri severe la adulți tineri pentru că întârzie să se prezinte la medic.”, a spus Andreea Moldovan.

Citește și: Avocatul Poporului cere clarificări de la Vlad Voiculescu, Sorin Cîmpeanu și Raluca Turcan în legătură cu plata gărzilor pentru personalul medical și gărzile obligatorii neplătite

.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.