Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Anunț URIAȘ făcut în ședința de guvern: 500.000 de laptopuri și tablete pentru autoritățile locale

Guvernul Romaniei
Raluca Turcan

Raluca Turcan a anunțat că jumătate de milion de tabelte și laptopuri vor fi cumpărate, din fonduri europene, pentru autoritățile locale, iar din 50 de milioane de euro se vor cumpăra produse de igienă. Totodată, pentru începerea anului școlar, Guvernul va cumpăra containere care se vor transforma în școli.

”Domnule prim-ministru, colegii mei miniştri, în şedinţa de astăzi, vor putea supune dezbaterii câteva proiecte legislative. Ministerul Fondurilor Europene va propune o ordonanţă de urgenţă de decontare a aproximativ 500.000 de laptopuri şi tablete din fonduri europene pentru autorităţile publice locale în valoare de 100 de milioane de euro. De asemenea, am identificat 50 de milioane de euro pentru decontarea tot către autorităţi a materialelor de igienă şi de protecţie sanitară şi, de asemenea, 25 de milioane de euro pentru decontarea achiziţionării unor containere sanitare sau de suport educaţional în localităţile unde nu există reţea de apă-canal sau unde infrastructura nu permite organizarea cursurilor. Deblocarea concursurilor pentru posturile de personal didactic și nedidactic, dar și asistenți medicali. În cadrul acestui proiect de lege se va prevede și modul în care se va sista programul școlar în caz de focar, dar și cum se va preda online. Ministerul Muncii va supune o OUG pentru plata zilelor libere pentru părinți, pe perioada de suspendare a cursurilor.”, a declarat Raluca Turcan.

Citește și: Ultim moment: Mario Iorgulescu, trimis în judecată pentru că s-a urcat beat și drogat la volan și a ucis un bărbat .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.