Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Aproximativ 100.000 de berlinezi au petrecut pe străzi în cadrul primei ediţii a festivalului tehno 'Rave the Planet'

sursa foto: pixabay
multime, concert

Circa o sută de mii de berlinezi au dansat sâmbătă pe străzile oraşului în cadrul festivalului tehno "Rave the Planet", lansat de organizatorii emblematicului eveniment din capitala Germaniei "Love Parade", petrecerea continuând până seara târziu, relatează duminică DPA.

Petrecăreţii au dansat şi au aplaudat în centrul oraşului însoţind 18 care cu muzică şi 150 de artişti în cadrul unei parade conduse de fondatorul "Love Parade", Matthias Roeingh, cunoscut şi sub numele de Dr Motte, potrivit Agerpres.

În cursul serii, aproximativ 100.000 de persoane sărbătoreau evenimentul, conform postului german rbb.

Noul festival de muzică electronică le-a amintit participanţilor de legendarele parade tehno din anii 1990, organizate de asemenea în regiunea Ruhr. Evenimentul a fost sistat în 2010 după ce 21 de persoane au murit strivite în mulţime în oraşul Duisburg.

"Rave the Planet" a fost conceput ca o demonstraţie politică, cu o serie de solicitări, printre care "recunoaşterea culturii muzicii electronice drept o realizare culturală". Dr. Motte a cerut, de asemenea, asigurarea necondiţionată a unui venit de bază pentru artişti şi eliminarea interdicţiilor în timpul sărbătorilor creştine.

DJ-ul a mai spus că evenimentul militează împotriva războiului şi a violenţei, adăugând că au participat şi DJ din Ucraina.

Organizatorii au subliniat înaintea evenimentului că acesta va fi total diferit de "Love Parade" din trecut, Dr Motte, care a împlinit 62 de ani sâmbătă, declarând totuşi că motto-ul festivalului este "Together Again" ("Din nou împreună").

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.