Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Aproximativ 1,5 milioane de credincioși au participat la pelerinajul anual dedicat Fecioarei din Guadalupe, în Mexic

fecioara din guadalupe

Aproximativ 1,5 milioane de pelerini catolici s-au reunit duminică la o bazilică din Ciudad de Mexico cu prilejul pelerinajului anual dedicat Fecioarei din Guadalupe, după ce festivităţile de anul trecut au fost anulate din cauza pandemiei de COVID-19, informează Reuters.

Bazilica Fecioara din Guadalupe, cel mai vizitat loc de pelerinaj catolic de pe teritoriul celor două Americi, a fost construită în apropierea unei coline din nordul capitalei mexicane, unde catolicii cred că Fecioara Maria, mama lui Iisus, şi-a făcut apariţia în faţa unui bărbat aztec în anul 1531, la un deceniu după cucerirea Mexicului de către spanioli, potrivit Agerpres.

Sărbătoarea Fecioarei de la Guadalupe, celebrată anual pe 12 decembrie, este marcată printr-un spectacol grandios în apropierea bazilicii, unde grupuri de pelerini sosesc în genunchi, rugându-se. Peste 1,5 milioane de pelerini au venit la bazilică duminică, a scris pe Twitter primarul Ciudad de Mexico, Claudia Sheinbaum, adăugând că oficialii municipalităţii însărcinaţi cu securitatea au monitorizat evenimentul.

''Am venit din Nicaragua'', a spus Anabel Manzanarez, de 46 de ani, purtând o coroană şi o mască pe care este imprimată imaginea Fecioarei din Guadalupe. ''A fost visul meu de 46 de ani. Este o mare binecuvântare să fiu aici alături de poporul mexican'', a adăugat ea.

Biserica Catolică din Mexic şi liderii civili locali au anulat pelerinajul de anul trecut în contextul intensificării pandemiei de COVID-19, iar festivităţile au fost în schimb organizate online. Ciudad de Mexico a relaxat ulterior cele mai stricte măsuri legate de pandemie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.