Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Arafat anunță că Guvernul duce vaccinul la românii din rural: Vor fi oganizate centre mobile de vaccinare

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că în perioada următoare vor fi organizate centre mobile de vaccinare în zonele rurale, în care există persoane interesate.

Într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, Raed Arafat a afirmat că măsura a fost discutată în cadrul unei întâlniri de lucru convocate, duminică, de către premierul Nicolae Ciucă. Secretarul de stat în MAI a adăugat că vaccinul reprezintă "soluţia optimă" pentru prevenirea îmbolnăvirilor grave.

"Guvernul va face apel către autorităţile locale ca prin serviciile de asistenţă comunitară să se coordoneze cu structurile medicale din teritoriu şi să reevalueze situaţia persoanelor nevaccinate, în sensul în care, acolo unde este necesar, Ministerul Apărării Naţionale sau Ministerul de Interne sau împreună să asigure centre mobile de vaccinare care să se deplaseze în zonele respective, unde sunt doritori - în zonele rurale vorbim, mai ales - şi unde să vaccineze oamenii care doresc să se vaccineze cu prima doză", a spus Arafat.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că în cadrul întâlnirii de la Palatul Victoria a fost analizată situaţia celor doi cetăţeni români, confirmaţi cu varianta Omicron a SARS-CoV-2.

"A fost discutată situaţia cetăţenilor români infectaţi cu noua tulpină Omicron. Din fericire, ea este bună, dar o concluzie evidentă după acest moment a fost că vaccinarea persoanelor rămâne cea mai bună formă de protecţie împotriva bolii şi a complicaţiilor şi a decesului şi, din cauza asta, recomandăm cu tărie, în continuare, vaccinarea", a menţionat Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.