Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Armata rusească și chinezească, demonstrație de forță: patrule cu aeronave de luptă; premiera anunțată de cele două puteri

avion rusia Tu-95MS

Avioanele strategice rusești și chineze au efectuat ore întregi de patrulare deasupra Mării Japoniei și a Mării Chinei de Est, a anunțat miercuri Ministerul rus al Apărării, potrivit Interfax.

"Grupul aerian format din portavioane strategice Tu-95MS ale Forțelor Aerospațiale Ruse și bombardiere strategice Hong-6k ale Forțelor Aeriene PLA a efectuat patrule aeriene peste apele Mării Japoniei și ale Mării Chinei de Est. Durata zborului portavioanelor strategice ruse a fost de aproximativ 8 ore", a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.  "În anumite etape ale traseului, portavioanele strategice de rachete au fost însoțite de avioane de luptă din țări străine", a precizat Ministerul rus al Apărării.

"În cursul îndeplinirii sarcinilor, aeronavele ambelor țări au acționat strict în conformitate cu prevederile dreptului internațional. Încălcările spațiului aerian al statelor străine nu au fost permise", se arată în informare.

"Pentru prima dată în cursul patrulelor aeriene comune, avioane rusești au aterizat pe un aerodrom din Republica Populară Chineză și avioane chineze pe un aerodrom de pe teritoriul Federației Ruse", a anunțat Ministerul rus al Apărării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.