Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ascunde-ţi fotografiile: Programul care te poate face protagonistul unui film nedorit doar în baza unei poze

selfie

Inteligența artificială poate să anime chipul Giocondei și orice portret îi este oferit drept model iar rezultatele îi sperie pe mulți, arată platforma britanică The Register.

Un cod video folosit de o formă de inteligență artificială poate să transpună în mișcare tablouri, fotografii sau imagini ale unor celebrități de mult dispărute dar și selfie-uri de pe Facebook.

Citește și: Mircea Badea șterge pe jos cu Viorica Dăncilă:’ Aș da-o jos acum

O demonstrație a capacității programului a folosit imaginea Giocondei, celebră pentru expresia enigmatică, și rezultatul seamănă cu unul dintre tablourile mișcătoare din seria Harry Potter. Eroina tabloului lui Da Vinci întoarce capul, pronunță cuvinte și clipește. https://www.youtube.com/watch?v=p1b5aiTrGzY

Tehnologia a fost dezvoltată de un grup de cercetători de la Centrul IA Samsung și de la Institutul de tehnologie și știință Skolkovo de la Moscova.

Citește și: Oana Zăvoranu revine! Unde o vor putea vedea fanii

Ideea nu este tocmai nouă dar a uimit modul în care, de această dată, sistemul nu mai are nevoie de o multitudine de exemple de probă și de repere complicate fiindu-i suficientă o singură imagine. Așa se face că noua tehnologie funcționează în cazul unui tablou ca Gioconda.

Citește și: Liviu Dragnea a făcut anunțul! Ce se va întâmpla cu prețurile

Deocamdată, rezultatele cercetării nu au afectat pe nimeni în mod neplăcut dar, în ciuda faptului că sunt impresionante, au trezit destulă îngrijorare. Nu este vorba atât despre faptul că oamenii s-ar speria dacă ar vedea că un tablou străvechi prinde viață în muzeu cât despre faptul că programul poate să transpună în mod realist imagini ale unor persoane în contexte care să le defavorizeze.

Citește și: Simona Halep ar putea pune mâna pe o sumă uriașă ! Cât ar putea încasa

”Este ușor să îți imaginezi că imaginea ta de profil de pe rețelele sociale poate fi transformată într-o păpușă virtuală care face sau spune lucruri care îți sunt străine”, spun jurnaliștii de la The Register.

Nu a trecut prea mult timp de când un forum de discuții găzduia sfaturi pentru cei care vor să copieze chipul unei celebrități sau al fostului partener în secvențe filmate cu actori porno.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.