Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Asociaţia Pro Infrastructură a prins Guvernul cu MINCIUNA: La Autostrada de Centură Bucureşti se lucrează doar 1,7 km din cei peste 100

Asociaţia Pro Infrastructură a transmis, miercuri seară, că pe Autostrada de Centură Bucureşti se lucrează doar pe 1,7 km din cei peste 100 de kilometri, deşi Ministerul Transporturilor şi CNAIR au promis în repetate rânduri că toate sectoarele de pe semi-inelul sudic vor fi autorizate, potrivit news.ro.

Citește și: Codrin Ștefănescu: ‘Liviu o duce prost cu sănătatea, are probleme mari cu coloana’

”Pe Autostrada de Centură Bucureşti A0, în continuare sunt autorizaţi şi se lucrează doar pe 1,7 km (abia astăzi s-au mai autorizat 15 km) din cei peste 100 de km ai centurii, deşi Ministerul Transporturilor şi CNAIR au promis în septembrie şi, apoi, octombrie că toate sectoarele de pe semi-inelul sudic (52 km) vor fi autorizate. Pe cei 1,7 km aflaţi în lucru pe tronsonul 2 al sectorului sudic, turcii de la Alsim Alarko execută coloanele forate ale viaductului peste calea ferată Bucureşti-Giurgiu. În plus, se lucrează la podeţe şi la terasamente. Avansul lucrărilor este unul modest, însă mobilizarea este afectată de frontul de lucru extrem de redus (doar 10% din contract era autorizat până astăzi)”, a transmis, miercuri seară, asociaţia Pro Infrastructură.

Citește și: Traian Berbeceanu: ‘Bucureștenii au înțeles și știu că măsurile sunt în sprijinul lor și sunt respectate’

Organizaţia anunţă că în cursul zilei de iercuri au mai fost autorizaţi 15 kilometri.

”Ne exprimăm speranţa ca, după ce s-a autorizat astăzi şi construirea celorlalţi 15 km ai tronsonului, cursul lucrărilor să intre pe un făgaş normal. Pe jumătatea nordică a centurii (50 km) a fost expropriată doar jumătate din suprafaţa de teren necesară proiectului. Din cele 4 tronsoane scoase la licitaţie în 2019, doar tronsonul 4 (4,5 km) a fost contractat în august către UMB, pe restul sectoarelor fiind depuse numeroase contestaţii. Solicităm Ministerului Transporturilor şi CNAIR să soluţioneze de urgenţă toate problemele birocratice restante, să autorizeze execuţia lucrărilor pe întreaga Autostradă de Centură Bucureşti A0 Sud şi să finalizeze exproprierile şi semnarea contractelor pe sectorul nordic” a mai transmis organizaţia.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.