Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Astra Giurgiu nu scapă, anunță Răzvan Burleanu, după ce Kehinde Fatai, Takayuki Seto şi Alexandru Ioniţă s-au dopat

Ziua de Constanta
Razvan Burleanu

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, la finalul şedinţei Comitetului Executiv, comentând cazul de doping al jucătorilor formaţiei Astra Giurgiu, că în acest dosar comisiile jurisdicţionale ale FRF vor aplica sancţiunile prevăzute de legislaţia naţională şi de regulamentele interne după o decizie definitivă a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS).

Întrebat dacă Astra Giurgiu riscă excluderea din Liga I ca urmare a cazului de doping în care sunt implicaţi trei jucători de-ai săi, Burleanu a răspuns: "Aşteptăm finalizarea anchetei Agenţiei Naţionale Anti-Doping, după care, conform procedurii, ANAD, clubul sau jucătorii se pot adresa TAS. În urma unei decizii definitive, organizatorul de competiţie poate sesiza comisiile jurisdicţionale ale FRF unde se vor aplica sancţiunile prevăzute atât de legislaţia naţională, cât şi de regulamentele interne. Deci acesta este contextul în care ne aflăm. În momentul de faţă nu cunoaştem nici declaraţiile, nici probele care sunt în acest dosar... de aceea trebuie să avem puţină răbdare, să aşteptăm finalizarea întregii proceduri la nivel naţional, adică cele două instanţe ale ANAD... să vedem dacă entităţile implicate vor face un recurs la TAS, după care se va intra pe procedura comisiilor jurisdicţionale interne".

Citește și: Doina Pană, după ce expertiza a confirmat că a fost otrăvită: ‘Nu e o singură persoană. Din analize a reieșit că a fost ceva programat, nu o singură doză’

El a menţionat că FRF este fermă în ceea ce priveşte dopingul. "De aceea sunt organisme de control şi o politică antidoping, iar noi ca federaţie suntem foarte fermi din acest punct de vedere. Faptul că se întâmplă, înseamnă că organismele de control îşi fac treaba", a explicat Burleanu.

Trei jucători ai echipei Astra Giurgiu, Kehinde Fatai, Takayuki Seto şi Alexandru Ioniţă, au efectuat la o clinică din Bucureşti o terapie IV Drip, cu vitamine, a cărei concentraţie poate fi considerată interzisă de regulamentele antidoping.

Citește și: Ludovic Orban nu renunță la șefia partidului: ‘Am preluat PNL într-un moment greu, după o înfrângere în alegeri, când partidul avea 17-18% în sondajele de opinie’

Cei trei jucători au fost suspendaţi provizoriu de către Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) până la finalizarea anchetei deschise în acest caz. Fotbaliştii nu au mai jucat şi nu s-au mai antrenat cu echipa Astra Giurgiu de la sfârşitul lunii septembrie a anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.