Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO AstraZeneca dă de pământ cu țările bogate, pe care le numește egoiste: A existat un comportament de genul 'mai întâi eu'

AstraZeneca

CEO-ul laboratorului farmaceutic AstraZeneca şi-a exprimat luni regretul pentru lipsa de colaborare a guvernelor în lupta împotriva pandemiei, criticând comportamentul egoist al anumitor ţări, relatează AFP.

Aceasta "ar fi putut fi un moment de tipul 4 iulie, sau Ziua Independenţei (în SUA - n.r.), dar din nefericire nu a fost cazul, pentru că a existat puţin un comportament de genul 'mai întâi eu' ", a declarat francezul Pascal Soriot, în cadrul Forumului economic mondial de la Davos, scrie agerpres.ro.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Președintele României nu mai are salariul cel mai mare și trebuie să reanalizăm această lege a salarizării’

El nu a furnizat exemple de ţări, în contextul în care pandemia de coronavirus a dat naştere la o cursă contracronometru în lume pentru accesul cât mai rapid la echipamente de protecţie în primă fază şi apoi la vaccinuri.

"La modul global, este corect să spunem că am fi putut şi ar fi trebuit să fim mai bine pregătiţi pentru această pandemie", a completat Soriot, care a făcut aceste afirmaţii în cadrul Forumului în format online din acest an.

Citește și: Medicul Radu Țincu atrage atenția: ‘Donarea după vaccinare poate să altereze răspunsul imunitar’

"Ceea ce a nu a funcţionat după părerea mea este colaborarea în lume", a spus CEO-ul AstraZeneca, deşi a evocat "bune exemple" de cooperare între public şi privat, cum este cazul vaccinului AstraZeneca, dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford.

"Dar pot să văd că lucrurile se schimbă şi că apare o coloborare internaţională", a spus el.

Citește și: Ultim moment! DNA a hotărât: Călin Popescu Tăriceanu, inculpat în dosarul în care este acuzat de luare de mită

El a pledat pentru investiţii "în prevenire, depistare şi primele tratamente" pentru ca sistemul de sănătate să fie pregătit pe viitor.

Soriot a făcut aceste afirmaţii în contextul în care grupul său este criticat în Europa pentru lipsa de transparenţă şi întârzieri în livrarea vaccinului său împotriva COVID-19, la fel ca şi compania concurentă americană Pfizer.

Citește și: Marcel Ciolacu pune tunurile pe Guvernul Cîțu: ‘Este inuman și umilitor să majorezi salariul minim cu 25 de bani pe oră într-o țară unde 50% dintre salarii sunt între 1.300 i 1.600 de lei lunar’

AstraZeneca a recunoscut la sfârşitul săptămânii trecute că livrările vor fi mai puţin importante decât cele prevăzute, din cauza unei "scăderi de randament" la un loc de fabricaţie.

Această declaraţie a provocat îngrijorare şi furie în Europa, angajată într-o cursă de viteză în contextul apariţiei unei noi tulpini de coronavirus mai periculoasă.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Președintele României nu mai are salariul cel mai mare și trebuie să reanalizăm această lege a salarizării’

Vaccinul AstraZeneca/Oxford prezintă avantajul de a fi mai puţin costisitor de produs decât cel al rivalelor. El este de asemenea mai uşor de stocat şi de transportat, în special decât cel al Pfizer/BioNTech, care trebuie ţinut la o temperatură de minus 70 grade Celsius.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.