Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Atacatorul de la Aeroportul din Chișinău și-a sunat mama, după ce a omorât doi oameni: De ce ai făcut asta, fiule? / Ne vedem pe lumea cealaltă!

youtube.com
atacator aeroport chisinau

Atacatorul de la Aeroportul din Chișinău și-a sunat mama, după ce i-a omorât cu sânge rece pe polițistul de frontieră Serghei Muntean și pe inspectorul de securitate Igor Ciofu. Rustam Ashurov i-a mărturisit mamei sale că a împușcat doi oameni și și-a luat rămas bun de la ea, rugând-o să aibă grijă de copiii lui. „E-n regulă, mamă. Ne vedem pe lumea cealaltă!”, i-a spus mamei sale criminalului de la Aeroport, conform zdg.md.

Pe înregistrare apare mama lui Rustam Ashurov, vorbind la telefon cu fiul ei care se afla în acel moment pe Aeroportului Internațional Chișinău după ce a comis crima. Înregistrarea a fost publicată de ParvizTV, o pagină pe Instagram care transmite știri din Tadjikistan. O persoană a filmat-o pe mama lui în momentul conversației celor doi, iar pe fundal se mai aude o voce de femeie. Conform unor informații neconfirmate oficial, discuția ar fi avut loc în prezența poliției din Tadjikistan, care a și făcut înregistrarea video.

În video se poate vedea cum Rustam Ashurov îi spune mamei sale că a ucis doi oameni și îndreaptă camera arătându-i o persoană în uniformă care stă întinsă pe jos.

El îi mai mărturisește că a participat la răpirea unei persoane, de la care urma să fure aproape 200 de milioane de dolari în bitcoini. Îi mai spune că persoana răpită a fost bătută până a murit.

Rustam Ashurov îi menționează mamei sale despre un complice al său, pe care îl numește Dilșod SB. Acesta este Dilșod Saidmorodv, unul dintre bănuiții care ar fi participat la răpirea bancherului tadjik, Șuhrat Ismatulloev, potrivit Radio Ozodi, filiala din Tajikistan a Europei Libere. Bărbatul îi spune mamei sale că a participat la răpire pentru bani și că are asupra sa 2,5 mii de dolari.

Femeia plânge și îi spune că și-a distrus viața.

Redăm traducerea dialogului purtat de Rustam Ashurov cu mama sa:

– Rustam, poți să-mi spui ce ți-a spus Dilșod?

– Dilșod a spus că există o persoană care are bitcoin în valoare de aproape 200 de milioane de dolari. Îl vom fura, vom lua bitcoinii și îl vom lăsa să plece. Am ajuns acolo. El l-a bătut, l-a bătut și, în cele din urmă, l-a ucis. Această persoană a murit.

– Care Dilșod?

– Dilșod SB.

– Să-l pedepsească Dumnezeu. Iar tu, fiule, ce-ai făcut?

– Eu eram cu ei.

– Erai cu ei? Ai făcut ceva, fiule?

– Nu, eu doar i-am dus la râu.

– Of, fiule! Of, fiule!

– La care râu?

– La râul Varzob.

– Ți-ai distrus viața, fiule.

– E-n regulă, mamă, nu-ți face griji, ne vedem pe lumea cealaltă. Mamă, ai grijă de copiii mei.

(…)

– Nu am înțeles, fiule, ce-ai zis până la Dilșod?

– Am ucis două persoane.

– De ce i-ai omorât, fiule?

– De ce ai făcut asta, fiule?

– Rustam, fiule, de ce-ai făcut asta?

– Ți-ai ars viața.

– Rustam, ce ți-a zis Dilșod?

– Dilșod nimic nu zice, el mi-a promis bani.

– Rustam, de ce ai omorât?

– Pentru bani, mamă.

– De ce ai nevoie de bani, fiule?

– Am în buzunar 2,5 mii de dolari. Nu știu dacă îmi mai va da.

– Rustam, nu vorbi așa, Rustam… Unde pleci? Unde ești?

– Gata, mamă, mi-a rămas doar să aștept.

– Rustam, ești la aeroport afară? Unde ești, fiule?

– Sunt la vamă.

NOTĂ: Traducerea este din limba tadjikă și ar putea să nu fie exactă.

La 30 iunie, pe Aeroportul Internațional Chișinău, un pasager care venea din Istanbul, despre care ulterior s-a aflat că este cetățean al Tadjikistanului, de unde a fugit pentru că ar fi comis o crimă, i-a împușcat mortal pe doi angajați ai instituțiilor de forță, pe polițistul de frontieră Serghei Muntean și pe inspectorul de securitate Igor Ciofu. Acestuia îi fusese interzis accesul pe teritoriul R. Moldova pentru că nu ar fi putut explica motivul pentru care a venit la Chișinău și perioada șederii, după cum au declarat autoritățile de la Chișinău. Abia după ce s-a produs atacul, au fost apelate autoritățile din Tadjikistan care au informat că acesta ar fi fost implicat în răpirea unui bancher

Atacatorul a decedat la 3 iulie, ca urmare a rănilor pe care le-a primit atunci când a fost capturat de forțele de ordine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.