Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Au apărut primele imagini cu noua Dacia Bigster: Cum arată 'fratele mai mare' al Daciei Duster

dacia.ro
dacia Bigster

Dacia Bigster, fratele mai mare al SUV-ului Duster, a fost surprins în timpul testelor. Lansarea acestui model este programată pentru finalul acestui an.

Versiunea de serie a conceptului Dacia Bigster se apropie rapid de debutul oficial. Această evoluție este confirmată încă o dată de o filmare în care două prototipuri au fost surprinse în timpul testelor. Videoclipul a fost înregistrat în România, în zona Băilor Balvanyos din Covasna, conform ProMotor.

Bigster a fost prezentat inițial ca un concept în ianuarie 2021 și a fost folosit și ca o prezentare anticipată a noii generații de Duster. Versiunea sa de producție va fi în mare parte o variantă alungită a noului Duster, însă vor exista diferențe distincte între cele două SUV-uri.

Noul Dacia Bigster va fi un SUV cu o lungime de aproximativ 4,6 metri, în comparație cu Duster 3 care măsoară doar 4,34 metri în lungime. Prin urmare, datorită dimensiunilor mai mari, Bigster va oferi mai mult spațiu la interior și va putea găzdui până la 7 locuri.

Urmează să fie lansată

Dacia Bigster urmează să fie prezentată la finalul acestui an. Similar cu fratele său mai mic, noul Bigster va utiliza materiale sustenabile și reciclate în componența sa. La fel ca în cazul Dusterului, se va renunța la elementele cromate, conferind mașinii un aspect mai robust și contribuind la spiritul aventurier adoptat de Dacia în ultimii ani. Fiind în esență un Duster alungit, Dacia Bigster va folosi aceeași platformă CMF-B a alianței Renault-Nissan-Mitsubishi.

În ceea ce privește motorizările, este de așteptat ca Bigster să ofere propulsoare hibride, fie că vorbim despre unități mild-hybrid sau full-hybrid. Bigster ar putea primi un nou sistem de propulsie hibrid, mai puternic decât cel de 140 CP regăsit pe Duster. Acesta ar urma să fie debutat pe Bigster și pe viitoarea generație Renault Clio, fiind vorba despre un motor full-hybrid de 1,8 litri, o evoluție a propulsorului actual de 1,6 litri hibrid întâlnit pe Jogger sau Duster.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.