Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Au crezut că vine sfârșitul lumii: Ce s-a întâmplat în capitala Arabiei Saudite

O furtună de nisip s-a abătut asupra capitalei Arabiei Saudite şi asupra altor părţi ale ţării, reducând vizibilitatea şi afectând traficul în regat, informează AFP.

Centrul meteorologic din Arabia Saudită a prognozat pentru marţi tornade de praf în estul ţării şi la Riad, "care reduc vizibilitatea", potrivit agenţiei oficiale de presă SPA. Condiţii similare au fost prognozate şi mai spre vest, în oraşele sfinte Mecca şi Medina, a adăugat acesta, scrie agerpres.ro.

Un nor gros de praf a acoperit turnurile emblematice ale Riadului, în special Kingdom Centre, care a devenit invizibil de la câteva sute de metri distanţă, a relatat un reporter AFP.

De-a lungul autostrăzilor din capitală, panourile digitale le solicitau şoferilor să reducă viteza, în timp ce în centrul oraşului maşinile şi clădirile fuseseră acoperite de nisip.

Autorităţile nu au anunţat marţi nicio măsură specială pentru a face faţă acestor condiţii meteorologice.

"Furtunile de nisip fac parte din cultura noastră, suntem obişnuiţi cu ele, însă unele dintre ele sunt violente", a declarat Abdullah Al-Otaibi, un angajat saudit, grăbindu-se să intre în biroul său în timp ce se freca la ochi.

În Arabia Saudită, furtunile de nisip au loc, de obicei, între lunile martie şi mai, însă în ultimele luni frecvenţa acestora a crescut în regiune.

Irakul vecin s-a confruntat cu opt furtuni de nisip de la jumătatea lunii aprilie, un fenomen alimentat de secetă şi de precipitaţiile scăzute asociate schimbărilor climatice.

În Iran, birourile guvernamentale, şcolile şi universităţile sunt închise marţi în mai multe provincii din cauza furtunilor de nisip, au informat mass-media de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.