Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Autoritățile ar putea AMENDA medicii și paramedicii pentru că au ieșit să se închine la moaştele Sfintei Filofteia

moaște filofteia

Moaştele Sfintei Muceniţe Filoteia de la Curtea de Argeş, Ocrotitoarea Spirituală a Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, au fost purtate, miercuri, prin tot judeţul Argeş. Moaştele Sfintei Filofteia au ajuns şi la spitalele din judeţ, iar medicii s-au închinat şi s-au rugat. Aceștia riscă să fie amendați, așa cum s-a mai întâmplat și în cazul altor județe, pentru ”neaplicarea de către conducerea spitalului menţionat a măsurilor antiepidemice de prevenire şi răspândire a infecţiilor”.

Racla cu moaştele Sfintei Muceniţe Filoteia de la Curtea de Argeş a plecat de la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş miercuri dimineaţa, după ce Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, a rostit „Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei” şi „Rugăciunea către Sfânta Muceniţă Filoteia”.

Citește și: Se impune în România! După 15 mai, toată lumea va trebui să facă asta

La Spitalul de Pediatrie din oraș, medicii au ieşit din spital pentru a se închina şi a se ruga.

Pe tot parcursul zilei, Moaştele au fost purtate prin faţa bisericilor centrale şi a spitalelor din tot judeţul, „pentru a invoca mijlocirea lui Dumnezeu, astfel ca județul Argeș și România, să fie izbăvite de epidemia de Coronavirus Covid – 19”, potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei.

Citește și: Document. În timpul stării de urgență, Monica Anisie a emis un Ordin care îi vizează pe copiii din mediul preuniversitar! Șefa Educației, măsuri în privința învățământului on-line

Ultima oară, Moaștele au fost scoate în vremea secetei, în urmă cu 73 de ani. Atunci, după ce preoţii au trecut cu „Sfântuliţa” a început să plouă torențial, din senin.

Argeşenii s-au rugat miercuri de la ferestre ca Sfânta Muceniţă Filofteia să facă un miracol și să oprească epidemia de coronavirus.

Citește și: Lovitură pentru Orban! E chemat să dea raportul în fața Senatului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.