Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Bandele criminale își fac de cap în Haiti: Responsabilul Academiei naţionale de poliţie a fost asasinat

time.com
haiti

Responsabilul Academiei naţionale de poliţie din Haiti, unde sunt pregătiţi poliţiştii ţării, a fost împuşcat vineri după-amiază în capitala Port-au-Prince, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliţiei, anunță Agerpres.

Comisarul de divizie Harington Rigaud "a fost împuşcat în cap, nu departe de Academie", a raportat Garry Desrosiers care a precizat că criminalii "i-au furat maşina şi i-au răpit şoferul".

Harington Rigaud şi-a pierdut viaţa într-o zonă controlată de liderul bandei Vitelhomme Innocent, sub incidenţa unui aviz căutare din partea Departamentului de Stat al SUA din cauza participării sale la răpirea a 16 misionari americani în octombrie 2021.

Autorităţile americane oferă până la un milion de dolari pentru informaţii care duc la prinderea lui.

Ţara din Caraibe se confruntă de ani de zile cu o gravă criză economică, de securitate şi politică, iar asasinarea preşedintelui Jovenel Moise în 2021 a înrăutăţit profund situaţia, cu o prezenţă tot mai vizibilă a bandelor criminale.

Din iunie 2021, aproximativ 100.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele lor pentru a scăpa de violenţa bandelor armate, a raportat Organizaţia Naţiunilor Unite într-un comunicat.

Efectivele poliţiei haitiene, care, potrivit ONU, se ridica la 13.000 de poliţişti activi în septembrie, sau un raport de aproximativ un poliţist la 1.000 de locuitori, sunt insuficiente.

Cererea guvernului haitian de la începutul lunii octombrie de "asistenţă internaţională" pentru rezolvarea crizei de securitate nu a produs deocamdată niciun efect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.