Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Bărbat 'înarmat' cu o furculiță din plastic, ucis pe loc de poliție: A fost demarată o anchetă

Captura YT
furculita plastic

Politiștii din Los Angeles au împușcat mortal un bărbat care era înarmat doar cu o furculiță din plastic.

Departamentul de Poliție din Los Angeles a făcut publică o înregistrare video a intervenției care a dus la decesul bărbatului, după o confruntare cu mai mulți ofițeri într-o clădire din oraș, relatează AFP.

Jason Maccani, în vârstă de 36 de ani, a fost ucis pe 3 februarie de către un ofițer de poliție. O anchetă a fost inițiată pentru a determina dacă folosirea forței a fost justificată, iar Poliția a publicat recent imagini de la intervenție.

"Rămân îngrijorat de decizia ofițerului de a folosi forța letală", a declarat șeful Poliției, Michel Moore, în cadrul unei conferințe de presă.

Imaginile, capturate de o cameră de supraveghere și de camerele purtate de polițiști, îl arată pe suspect fiind imobilizat de șapte ofițeri într-o clădire din centrul orașului. Inițial, acesta își lovește mâinile în aer, apoi se îndreaptă brusc spre ei pentru a-i confrunta.

El ținea "un obiect alb care se vedea din partea de jos a mâinii drepte", conform unui comunicat al Poliției. Înregistrările video arată o confruntare între polițiști și Maccani pe un coridor îngust.

Ce susțin polițiștii care l-ai împușcat mortal pe Jason Mascani

Poliția susține că suspectul a încercat să apuce o pușcă de vânătoare ținută de o polițistă. Unul dintre colegii săi a deschis focul, după ce alți ofițeri au folosit arme neletale.

Jason Maccani a fost transportat la spital, unde a murit din cauza rănilor.

Inițial, poliția a fost chemată de către o persoană care a relatat despre un bărbat suspect, "înarmat cu un baston" și care "amenința angajații" clădirii. Ancheta inițială a concluzionat că aceasta a fost o descriere exagerată.

"Se pare că persoana care a sunat a denaturat intenționat informațiile pentru a determina o reacție rapidă din partea poliției", a explicat Moore.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.