Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Bilanţul ciclonului Freddy a ajuns la 499 de morţi în Malawi

www.pixabay.com
ciclon

Numărul deceselor înregistrate în Malawi urma trecerii ciclonului tropical Freddy a ajuns luni seară la 499, în creştere faţă de precedentul bilanţ de 476 de decese, iar numărul persoanelor strămutate a crescut de la 490.098 la 508.244, transmite marţi agenţia de presă Xinhua.

Operaţiunile de căutare şi salvare, desfăşurate de Forţele de Apărare din Malawi, Serviciul de Poliţie şi Regatul Unit, cu sprijinul ţărilor vecine, inclusiv Tanzania şi Zambia, sunt în curs de desfăşurare.

Comisarul Departamentului pentru gestionarea dezastrelor, Charles Kalemba, a declarat că încă o tabără a fost pregătită pentru a adăposti persoanele strămutate. În prezent există 534 de astfel de tabere, potrivit Agerpres.

Numărul răniţilor a crescut la 1.332 de la bilanţul de 918 raportat duminică, în timp ce 427 de persoane sunt date dispărute, de la 349 raportate duminică.

În prezent, 15 districte şi oraşe sunt afectate, în creştere comparativ cu cifra de 12 anunţată anterior, în regiunea sudică. În alte trei districte din regiunea estică au căzut precipitaţii abundente chiar şi după trecerea ciclonului Freddy.

După ce preşedintele Republicii Malawi, Lazarus Chakwera, a declarat stare de dezastru în districtele afectate, misiuni străine, guverne, organizaţii locale şi internaţionale, companii şi persoane fizice s-au mobilizat pentru a sprijini operaţiunile de intervenţie şi pentru a oferi ajutor umanitar.

Comunitatea de Dezvoltare a Africii Australe (SADC) a aprobat un ajutor umanitar în valoare de 300.000 de dolari americani pentru Malawi, a anunţat luni secretarul executiv al blocului regional, Elias Magosi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.