Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Bilanțul dezastruos al inundațiilor din Indonezia şi Timorul de Est: cel puțin 75 de oameni au murit, iar 42 sunt încă dispăruți

www,thesun.co.uk
alunecare de teren Etiopia

Peste 75 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte zeci sunt încă date dispărute în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren produse în Indonezia şi Timorul de Est, au informat luni oficiali locali, potrivit AFP.

Inundaţiile şi viiturile provocate de ploile torenţiale au făcut ravagii în zonele situate între insula indoneziană Flores şi Timorul de Est, mii de persoane fiind nevoite să caute adăpost în centrele de primire a sinistraţilor.

"Sunt 55 de morţi, dar acest număr continuă să crească, mai ales că 42 de persoane sunt încă date dispărute", a declarat pentru MetroTV Raditya Djati, purtătorul de cuvânt al Agenţiei indoneziene pentru gestionarea dezastrelor.

De asemenea, cel puţin 21 de persoane şi-a pierdut viaţa în urma intemperiilor în Timorul de Est, potrivit unui oficial local. Majoritatea deceselor au fost înregistrate în capitala Dili.

În estul insulei indoneziene Flores, numeroase case, drumuri şi poduri au fost acoperite cu noroi, ceea ce a complicat accesul echipelor de salvare în zonele cele mai afectate.

"Noroiul şi condiţiile meteo sunt o mare provocare, la fel ca resturile care se acumulează şi îngreunează operaţiunile de căutare", a precizat Djati.

Numeroşi locuitori cuprinşi de panică s-au deplasat spre centrele de primire, în timp ce alţii au rămas lângă ceea ce a mai rămas din casele lor.

"Sinistraţi sunt peste tot, sunt cu sutele în toate districtele, însă sunt şi multe persoane care nu şi-au părăsit locuinţele", a declarat Alfons Hada Bethan, şeful Agenţiei pentru gestionarea dezastrelor din Flores-ul de Est. "Au nevoie de medicamente, alimente, pături", a adăugat el.

Precipitaţiile constante complică, de asemenea, situaţia. "Se crede că numeroase persoane sunt în continuare îngropate sub noroi, dar nu se ştie câte", a adăugat el.

Alunecările de teren şi viiturile sunt frecvente în arhipelagul indonezian, în special în timpul sezonului ploios, însă activiştii pentru mediu atrag atenţia că defrişările favorizează aceste dezastre.

În ianuarie, 40 de indonezieni şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor care au lovit oraşul Sumedang, din vestul insulei Java.

Agenţia naţională pentru gestionarea dezastrelor estimează că 125 de milioane de indonezieni, sau circa jumătate din populaţia arhipelagului, trăiesc în regiuni cu risc de alunecări de teren.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.