Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Biserica Patriarhiei Române din Ierusalim a fost ATACATĂ

Biserica pe care Patriarhia Română o are în cartierul Musrara din Ierusalim a fost vandalizată, zilele trecute! Imaginile cu un individ cu barbă au fost surprinse de camerelor de supraveghere. Potrivit presei israeliene, atacatorul este un extremist din coloniile israeliene.

Individul a lovit porțile masive cu un pietroi, dar nu a reușit să le spargă. El a încercat să dea jos emblema Patriarhiei Române, reușind să îndoaie crucea de pe aceasta. El a lovit și camera de supraveghere, reușind să o distrugă.

Citește și: Florin Roman îl pune la punct pe Claudiu Năsui: ‘Nu poți să conduci o țară doar prin postări pe Facebook. Vă recomand o cafea tare și rezolvați această problemă’

Incidentul a avut loc în noaptea de 2 februarie.

Ramzi Khoury, președintele Comisiei superioare prezidențiale pentru afaceri bisericești, a condamnat cu fermitate atacul, spunând că acesta a fost rezultatul impunității acordate coloniștilor israelieni extremiști care efectuează atacuri asupra locurilor sfinte creștine și musulmane, în special din Ierusalimul ocupat.

Khoury a învinuit direct autoritățile de ocupație israeliene pentru acest atac și pentru toate atacurile anterioare asupra locurilor sfinte. El a cerut tuturor organizațiilor legate de biserică și internaționale să își asume responsabilitățile și „să ia măsuri împotriva celor care încearcă să atragă regiunea într-un conflict religios”.

Citește și: Atac devastator la adresa Guvernului: ‘Pentru asta au fost votați? Să vândă România bucată cu bucată, activ cu activ?’

„Sfințenia bisericilor și moscheilor noastre din Palestina este profanată, moștenirea strămoșilor noștri este încălcată și leagănul lui Hristos și al profetului Mahomed sunt încălcate”, a spus Khoury într-un mesaj.

„Vrem acțiuni eficiente și descurajante, dorim ca întreaga comunitatea internațională să intervină în fața acestor încălcări și să le pună capăt”, a punctat acesta.

Citește și: Sorin Cîmpeanu, anunț despre redeschiderea școlilor: ‘Fără rabat de la portul măștii. Aerisirea la intervale regulate e un lucru esențial’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.