Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Britanicii vaccinaţi nu mai intră în carantină, la revenirea în țară din vacanță

www.economica.net
marea britanie

Rezidenţii britanici vaccinaţi cu schema completă vor fi scutiţi de carantină începând din 19 iulie la revenirea în Anglia din numeroase ţări plasate pe lista 'portocalie', pe care se află destinaţii turistice ca Franţa, Spania sau Italia, a anunţat joi guvernul de la Londra, potrivit AFP.

Măsura se înscrie în cadrul ridicării ultimelor restricţii legate de coronavirus, prevăzută pentru 19 iulie - 'ziua libertăţii' -, şi era cerută de multă vreme de profesioniştii din turism, sector grav afectat de pandemie.

Începând din 19 iulie, 'rezidenţii britanici complet vaccinaţi' de cel puţin două săptămâni prin campania naţională de imunizare contra COVID-19 'nu vor mai trebui să se izoleze la revenirea în Anglia', a declarat ministrul transporturilor, Grant Shapps, în faţa deputaţilor.

Copiii, încă neincluşi în programul de vaccinare, vor fi şi ei scutiţi de carantina ce putea dura până la 10 zile, scrie Agerpres.ro.

Totuşi, vor fi necesare în continuare un test realizat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare şi un altul în a doua zi după sosire.

Pentru a putea primi din nou călători străini, guvernul speră că va putea extinde această abordare 'mai târziu în cursul verii' la pasagerii proveniţi din SUA sau Uniunea Europeană, a precizat Grant Shapps.

Până acum, mai mult de 64% dintre adulţii din Marea Britanie au primit două doze dintr-un vaccin anti-COVID-19, iar 86% o primă doză. Obiectivul guvernului este ca întreaga populaţie adultă să fie vaccinată integral până la mijlocul lunii septembrie.

În pofida progreselor campaniei de vaccinare, ţara se confruntă de câteva săptămâni cu o creştere a numărului de infectări, atribuită variantei Delta a coronavirusului, care ar putea ajunge la 100.000 de cazuri pe zi în această vară.

Călătorii care vor veni din ţări de pe lista 'roşie' vor fi obligaţi în continuare să stea în carantină la hotel, pe cheltuială proprie.

Revenirile din ţările 'verzi' erau deja scutite de carantină.

Anunţul guvernului survine în contextul în care în jur de 120 de oameni de ştiinţă şi medici şi-au exprimat îngrijorarea faţă de redeschiderea totală a Angliei.

Într-un apel publicat în revista medicală The Lancet, ei cer guvernului să revină asupra planurilor sale, pe care le numesc 'o experienţă periculoasă şi contrară eticii'.

Permiţând ca milioane de persoane, mai ales tineri nevaccinaţi, să se infecteze, 'această strategie riscă să creeze o generaţie confruntată cu probleme de sănătate cronice', avertizează ei.

În plus, strategia oferă un 'teren fertil' pentru apariţia unor variante rezistente la vaccinuri şi riscă să accentueze presiunea asupra serviciilor medicale, atât timp cât legătura între boala COVID-19 şi spitalizare a fost doar slăbită, nu 'ruptă / tăiată', mai spun oamenii de ştiinţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.