Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Călin Popescu Tăriceanu îi STRICĂ planurile lui Klaus Iohannis: Cheamă lumea la urne în AUGUST

tariceanu iohannis

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că dacă Parlamentul va elabora propunerile de modificare până la finalul lunii iunie, probabil în luna august va fi organizat referendumul pentru revizuirea Constituție, care nu trebuie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale.

„În privința termenului în care trebuie organizat referendumul. Dacă la sfârșitul lunii acesteia Parlamentul termină de elaborat propunerile de modificare ale Constituției sau poate pentru chestiunile care sunt de rang inferior celui constituțional, modificarea legilor, va trebui evident să facem pașii următori, adică sesizarea CCR și apoi organizarea de îndată a referendumului, când se poate, conform termenelor prevăzute. Cel mai probabil în luna august. Imediat, adică așa cum a spus președintele”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, în Parlament.

Citește și: PSD-istul care a anticipat prăbușirea lui Liviu Dragnea! A anunțat că va intra în închisoare

El a afirmat că referedumul pentru revizuirea Constituției propus de Klaus Iohannis nu trebuie organizat în aceeași zi cu alte alegeri electorale, pentru a respecta decizia Comisiei de la Veneția.

„Nu suprapunem referendumul cu alte scadențe electorale, ca să respectăm recomandările Comisiei de la Veneția. Nu putem să folosim comisia de la Veneția numai când ne convine. Comisia spune că nu trebuie organizate referendumuri care să fie suprapuse cu celelalte scadențe electorale”, a conchis Tăriceanu.

Citește și: Fraţii ‘Dedeman’ cuceresc ţara! O nouă mega-lovitură .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.