Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Călin Popescu Tăriceanu pune cruce moțiunii: Ce DEVOALĂRI face despre Ludovic Orban și cum a încercat liderul PNL să ia voturi de la PSD

digitalag.ro
dancila tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu consideră că moțiune de cenzură împotriva premierului Viorica Dăncilă, care urmează să fie votată marți, nu are nicio șansă să treacă. Fost președinte al PNL, Tăriceanu a dezvăluit că urmașul său în fruntea liberalilor, Ludovic Orban, le-a promis posturi de miniștri parlamentarilor din PSD care vor trăda și vor vota moțiunea.

Tăriceanu a precizat, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, că Viorica Dăncilă are cele mai mari șanse de a-și duce la capăt mandatul de premier.

Citește și: Ce face acum fiica lui Liviu Dragnea – Lovitura pe care vrea s-o dea Alexandra Dragnea

”Nu știu, dar dacă a ajuns Orban să promită locuri de miniștri la cei care sunt azi în coaliția majoritară înseamnă că stă rău de tot cu număratul voturilor. Nu știu cum o să explice asta membrilor de partid, pentru că aceștia au făcut eforturi ani de zile să ocupe ei aceste locuri. Eu sunt implicat în politică de mulți ani și nu știu decât o singură moțiune de cenzură care a avut succes, moțiunea Ungureanu, care nu a fost însoțită de astfel de oferte de posturi de miniștri.

E greu de presupus că parlamentarii puterii ar putea să procedeze așa cum vor cei din opoziție. Parlamentarii puterii nu sunt dispuși la aventuri ca cele enunțate de Dacian Cioloș, de alegeri anticipate.

Citește și: Silviu Mănăstire dezvăluie cum și-au încasat ‘șmecheri de la USR’ bani de la stat! Cazul președintelui care ‘își căpușează partidul’

Entuziasmul provocat de rezultatul la alegerile din 26 mai a făcut opoziția să umfle un balon care se numește moțiunea de cenzură. Doamna Turcan a înțepat cu un ac acest balon ca să se mai reducă presiunea pentru că și-au dat seama că nu au majoritate. Încercările pe care le-au făcut la PSD și ALDE au eșuat. Astăzi toată lumea își dă seama că moțiunea nu are șanse.

Eu cred că are posibilitate, dacă își dorește acest lucru, să îl ducă la capăt (n.r. Dăncilă să rămână premier până în decembrie 2020). Nu știu ce planuri are domnia sa, dar o să discutăm, în perioada următoare, și acest lucru.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu iese la rampă! S-au triplat pe guvernarea ciumei rosii .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.