Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Camera Comunelor a decis să aibă loc un nou vot pe tema Acordului Brexit

Brexit

Camera Comunelor a acceptat, marţi seară, să ofere o nouă dezbatere şi un nou vot pe tema Acordului Brexit negociat de Guvernul Boris Johnson cu Uniunea Europeană, aprobând practic continuarea procedurii de aprobare a tratatului, informează Sky News.

Conform rezultatului oficial, 329 de parlamentari au votat în favoarea organizării unui nou vot pe tema proiectului de Acord Brexit, iar 299 au votat împotrivă, informează mediafax.ro.

Citește și: Rareș Bogdan pulverizează PSD: De asta a atacat la baionetă independența Justiției

Acesta este primul vot în favoarea proiectului de Acord Brexit. Practic, Camera Comunelor s-a pronunţat (în a doua lectură) în favoarea continuării procedurii de aprobare a Acordului, care va ajunge în Comisiile parlamentare de profil şi ar putea suferi amendamente înainte de votul final. Ulterior, proiectul de acord va ajunge în Camera Lorzilor. Aprobarea definitivă poate avea loc doar după ce ambele Camere parlamentare acceptă o formă unitară.

Premierul Boris Johnson solicitase acest vot pentru a putea iniţia procedura de transpunere în legislaţie a Acordului Brexit. Practic, procedura de aprobare a proiectului de acord intră într-o nouă etapă, în care documentul va fi analizat detaliat înaintea unui vot final.

Citește și: Răsturnare şocantă de situaţie în cazul Caracal: Ale cui sunt, în realitate, oasele găsite?

"Acum apare oportunitatea de a primi evaluări privind impactul economic al Acordului, pentru a putea lua deciziile finale", a declarat deputata Liz Saville-Roberts.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.