Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Când ajung în România primii bani din PNRR? Răspunsul președintei Comisiei Europene

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam aprobare PNRR Iohannis Ursula Citu Ursula Iohannis Citu

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a afirmat că peste doar câteva săptămâni ar putea fi livrată României prima tranșă de bani din PNRR, banii provenind din împrumuturile făcute de Comisie din piața de capital.

„Pasul următor este aprobarea din partea Consiliului. Asta va dura patru săptămâni. Apoi putem să livrăm imediat prima tranșă pentru că deja Comisia a ieșit pe piața de capital și a emis bonduri verzi. A fost un mare succes și avem suficient capital care poate fi imediat distribuit”, a declarat von der Leyen, într-o conferință de presă la București.

La rândul său, premierul Cîțu a precizat că primii bani ar urma să ajungă în noiembrie.

„Din calculele noastre sau din ce știm dacă ne uităm la calendar, ar trebui să intre prima tranșă la finalul lunii noiembrie, 3,8 miliarde de euro. Sunt mai multe domenii unde pot fi folosiți acești bani. Primele borne serioase sunt în primul trimestru al anului viitor”, a explicat premierul.

Comisia Europeană a aprobat, luni, evaluarea pozitivă a Planului de Redresare şi Rezilienţă al României, care va putea primi, astfel, din partea UE, granturi în valoare de 14,2 miliarde de euro şi împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde de euro, în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă, anunţă Reprezentanţa CE la Bucureşti.

Potrivit sursei citate, această finanţare va sprijini implementarea măsurilor esenţiale în materie de investiţii şi reforme, cuprinse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, şi va contribui în mod crucial la ieşirea României mai puternică din pandemia de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.