Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Când protestatarii au mai multe drepturi: Traficul a fost blocat lângă aeroportul din Los Angeles de persoane care cer încetarea focului în Gaza

Circa 200 de protestatari care cereau încetarea focului în Fâşia Gaza au blocat traficul lângă Aeroportul Internaţional Los Angeles (LAX) vineri după-amiază, continuând demonstraţiile de la începutul acestei săptămâni de pe autostrada 110 care au blocat traficul la ore de vârf, relatează sâmbătă dpa.

În jurul orei 16:30 (00:30 GMT sâmbătă), protestatarii s-au adunat pe un bulevard la nord de intrarea pe aeroport şi au început să mărşăluiască spre aeroport. Ei au scandat "Lăsaţi Gaza să trăiască" şi au purtat un banner lung de 9 metri cu acest mesaj, scrie agerpres.ro.

Protestatarii au fost urmaţi de două maşini de poliţie.

Grupul a mărşăluit pe podul Sky Way peste Sepulveda, blocând toate benzile de circulaţie care duc către aeroport.

"Scopul acţiunii de vineri este de a opri activitatea obişnuită pentru sisteme care facilitează războiul actual şi ocupaţia de lungă durată", au declarat organizatorii protestului într-un comunicat.

În timpul protestului, un tânăr a strigat într-un megafon: "Închideţi tot ce finanţează genocidul! Trebuie să spunem stop. Lăsaţi Gaza să trăiască!".

Militanţi Hamas au atacat Israelul în urmă cu peste două luni, ucigând peste 1.200 de persoane şi luând peste 200 de ostatici.

În urma represaliilor israeliene, peste 18.700 de palestinieni au fost ucişi în Gaza în bombardamente şi atacuri terestre, conform autorităţilor sanitare din Gaza. Sute de mii de palestinieni au fost scoşi din casele lor şi strămutaţi în interiorul Fâşiei Gaza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.