Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Candidații la șefia USR PLUS susțin la unison parteneriatul civil între persoanele de același sex

Stil de viata
parteneriat civil

Toți candidații la șefia USR PLUS s-au declarat, vineri, într-o dezbatere organizată la Cluj, în favoarea parteneriatului civil care să legalizeze relațiile între persoane de același sex.

Dan Barna a reamintit că în cadrul referendumului pentru familie USR PLUS a adoptat o poziţie "explicit pentru toleranţă şi pentru drepturi". El a menţionat, de asemenea, că membrii partidului se numără printre iniţiatorii legii privind parteneriatul civil.

"Chiar în acest guvern (...) am fost printre cei care l-au convins pe ministrul de Interne că ideea de a refuza recunoaşterea căsătoriei în altă ţară a unor cetăţeni români şi a le recunoaşte nişte drepturi aici, în ţară, nu face decât să arunce încă o imagine proastă pentru o Românie în care subiectul acesta este evitat în mod nedrept", a spus Dan Barna.

Dacian Cioloş a declarat că USR PLUS trebuie să pună în aplicare crezul liberal de apărare a drepturilor şi libertăţilor fiecărui individ.

"Important pentru mine este cum contribuim noi la a face ca persoanele de acelaşi sex care decid să îşi facă viaţa împreună să poată să o facă, având şi toleranţa celor din jurul lor, într-o societate românescă. Cred că dacă noi nu ţinem cont de stadiul la care se află societatea românească, de percepţiile publice, împingând anumite lucruri la extrem, riscăm să facem mai mult rău acestor oameni decât să îi ajutăm. Cred că în momentul de faţă, absolut, un parteneriat civil care să le permită acestor oameni să ducă un trai normal e un minim necesar. În acelaşi timp, noi trebuie să găsim, ca partid, mijloacele prin care aceşti oameni să poată să îşi integreze viaţa într-o societate românească tolerantă şi care să evolueze în percepţiile pe care le are vizavi de ceea ce se întâmplă în jurul lor şi să ne asigurăm că suntem un partid care apară cu adevărat valorile liberale", a spus Cioloş.

Irineu Darău a arătat că orientarea USR PLUS şi a majorităţii membrilor este "în favoarea libertăţilor civile".

"Trăim într-un spaţiu european, în care am intrat asumându-ne valorile acestui spaţiu. De asemenea, trebuie să respectăm regulile juridice din spaţiul european. Aşadar, cred că trebuie să flexibilizăm cadrul în România, poate într-un mod adaptat societăţii româneşti. Cred că nu putem să fugim măcar de asumarea ideii de parteneriat civil în România", a afirmat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.