Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Carmen Dan, către Klaus Iohannis: 'O să încerc să vorbesc cât mai rar, pentru ca să înțeleagă și cei care încă mai fac campanie electorală'

Inquam Photos / George Călin
Inquam Carmen Dan

Președintele Klaus Iohannis cere demiterea de urgență a miniștrilor de Externe, Teodor Meleșcanu, și de Interne, Carmen Dan, pentru modul defectuos în care au fost organizate alegerile în țară și străinătate.

Carmen Dan i-a replicat lui Iohannis miercuri seara, de la sediul Ministerului de Interne.

”O să încerc să vorbesc cât mai rar, pentru ca să înțeleagă și cei care încă mai fac campanie electorală. Cererea demisiei este nejustificată. MAI a avut ca atribuție asigurarea, în condiții de siguranță, a alegerilor în țară, de aceea e minister de Interne. Are cineva probe că alegerile au fost fraudate? Dacă da, să înțelegem că PNL a câștigat alegeri fraudate?

Citește și: Liviu Dragnea a fost înlocuit! Ce avere are cel care îi va lua locul de la Camera Deputaților

MAI a sesizat public situațiile privind funcționarea tabletelor și modul în care semnalau, în mod eronat, posibile situații de vot multiplu. Din situațiile verificate, nu s-au constatat astfel de cazuri. Am sesizat BEC o procedură de consemnare a rezultatelor pentru că exista riscul să nu poată fi încheiate procesele verbale conform cheii.

În ceea ce priveşte numărul de secţii de votare, Guvernul nu a organizat mai puţine secţii în ţară decât la alte alegeri şi nici nu a înfiinţat secţii separate, ascunse prin diverse cătune sau locuri greu accesibile, aşa cum specula propaganda Dreptei înainte încă să se adopte vreun act normativ privind desfăşurarea referendumului. La aceste alegeri au fost organizate în plan naţional un număr de 18.730 de secţii de votare, în condiţiile în care la alegerile parlamentare din decembrie 2016, cele organizate de foştii tehnocraţi, au fost 18.626, adică cu peste 100 de secţii de votare mai mult de această dată. Iar secţiile s-au organizat în aceleaşi locaţii tradiţionale cunoscute de cetăţeni, acolo unde se organizează de fiecare dată. Ar fi putut Guvernul să decidă în ziua alegerilor organizarea în ţară a unor secţii de vot suplimentare? Evident că nu.

Citește și: Vești importante pentru toți cei care primesc vouchere de vacanță! Ce se întâmplă cu acestea

Eu cred că nimeni nu ar trebui să fie deranjat de timpul necesar exercitării votului în secţiile de votare, aşa cum nimeni nu s-a arătat deranjat de referendumul pe care preşedintele l-a solicitat a fi suprapus cu alegerile europarlamentare. Am convingerea că altfel ar fi stat lucrurile dacă am fi avut un singur buletin de vot neştampilat, iar astăzi nu ar fi existat vreun motiv pentru solicitarea imperativă şi nejustificată a demisiei. Un rol important l-a avut Serviciul de Telecomunicații Speciale. Tabletele și toată infrastructura a fost verificată de STS, iar instrucția oamenilor din secții a fost făcută tot de STS. Eu nu acuz instituţii. Eu spun adevăruri la care domnul preşedinte are nelimitat acces. Cu toate acestea vrea asumări politice. Toate informaţiile ce ţin de modul de desfăşurare al activităţilor MAI, atât premergător cât şi în timpul procesului de votare fac obiectul unei analize ce va fi prezentată mâine prim-ministrului.”, a spus Carmen Dan.

Citește și: Ingrid Mocanu desființează schimbările anunțate de PSD: ‘Au scuipat în față alegătorii PSD, vor electoratul hastag’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.