Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Cătălin Predoiu, despre procurorii DNA care stau cu fundul pe dosare: 'E clar că avem o problemă, haideți să vedem despre ce e vorba'

Inquam Photos / Octav Ganea
Catalin Predoiu

Cătălin Predoiu, noul ministru al Justiției, comentează problema percepției publice cu privire la activitatea procurorilor. Pornind de la dosarul Tel Drum, care stă de ani de zile la DNA fără să fie trimis în judecată, Predoiu a anunțat că va avea discuții cu liderii parchetelor, pentru a vedea dacă există o problemă în activitatea acestora sau la mijloc este doar o problemă de comunicare.

„Sunt convins că există o activitate susținută. În primul rând cetățenii au așteptări de la Ministerul Public, să aplice legea mai repede, să proceseze anchetele mai repede. Sigur, în limita mijloacelor instituționale avute la dispoziție și complexitatea cauzei. Există o percepție. Eu nu mă hazardez să spun că această percepție este corectă. Sigur că o să am discuții cu șefii parchetelor, vor fi bilanțuri, ne vom uita pe cifre, vom aborda profesionist problema. Dar ce pot să le spun procurorilor, pe care îi stimez foarte mult: din perspectiva parlamentarului care primește memorii, interacționează cu cetățeanul, există această percepție.

E clar că avem o problemă, haideți să vedem despre ce e vorba. Dacă este o percepție nefondată, probabil că trebuie să fie și un efort de comunicare mai profesionist din partea parchetelor, să arate ce fac. Dacă este însă și o problemă de fond, liderii lor trebuie să vadă ce se întâmplă în echipele lor și de ce. Și de ce au nevoie, știu sigur că unele lucruri le lipsesc. Sunt chestiuni pe care trebuie să le facem și noi, guvernul, și chestiuni care țin de Ministerul Public. Sunt mult prea complexe aceste probleme pentru a fi rezolvate de o singură instituție. Ideea de cooperare este esențială. Degeaba bate un piston, dacă celălalt stă. Fiecare rotiță trebuie să-și facă mersul ei, cooperând cu celelalte rotițe ale sistemului”, a declarat Predoiu, la preluarea mandatului de la MJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.