Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - CAZ ȘOCANT Rușii au prins un criminal în serie: a ucis 26 de femei

Criminal în serie din Rusia

Radik Tagirov, care a sugrumat, conform anchetei, 26 de pensionari, a descris în detaliu cum și-a ucis victimele, dar nu a putut explica și motivul. El a fost reținut marți dimineață la Kazan, iar în după-amiaza târziu, Ministerul de Interne din Rusia a lansat un videoclip al interogatoriului, informează portalul Ria.

Anchetatorii nu au nicio îndoială că Tagirov, în vârstă de 38 de ani, și cunoscutul maniac din Volga sunt una și aceeași persoană. Autoritățile au început să vorbească pentru prima dată în Kazan în primăvara lui 2012 despre un criminal în serie crud care a vânat exclusiv femeile în vârstă singure.

În februarie, rudele au găsit cadavrul unui pensionar în vârstă de 84 de ani pe strada Gagarin nr. 75. Alte două au fost găsite în martie în alte cartiere ale orașului: una a fost sugrumată cu o coadă dintr-un halat răsucit cu o lingură, cealaltă cu un fir dintr-un fier.

Timp de opt ani, agenți ai Ministerului Afacerilor Interne și ai FSB au căutat ucigașul din mai multe regiuni ale țării simultan, iar Biroul central al Comitetului de anchetă din Rusia a fost implicat în investigarea dosarului penal. După ce au verificat peste zece mii de oameni, oficialii de securitate s-au dus la lăcătușul din Kazan.

Suspectul crimelor, Tagirov, nu și-a putut aminti imediat toate aventurile sale, el a spus doar că a început să ucidă în 2010 sau 2011. De asemenea, i-a fost dificil să numească numărul exact al persoanelor sugrumate: a spus că nu le numără.

"M-am îngrijit de viitoarea victimă în piață sau lângă magazin, apoi am escortat-o acasă și am cerut o vizită", explică el în videoclip. "S-a prezentat ca angajat al companiei de administrare, un agent de curățare. Odată ajuns în interior, și-a aruncat mâna în jurul gâtului și a sugrumat-o până când femeia a adormit, până când ea cade. În liniște și repede, mi se părea o metodă de crimă nedureroasă.”

Potrivit deținutului, principalul motiv al crimelor a fost jaful. "Totul s-a întâmplat spontan, - continuă Radik. - În acel moment locuiam pe stradă și voiam să mănânc. Am avut ocazia să iau bani ușor."

Comitetul de anchetă a atribuit 32 de victime strangulatorului din Volga, acum vorbim despre 26. Omuciderile au avut loc nu numai în Kazan - în Ulyanovsk, Nijni Novgorod, Izhevsk, Perm. În total, până în august 2012, au existat 18 episoade de acest fel.

Este demn de remarcat faptul că maniacul nu s-a deranjat cu o cercetare amănunțită a apartamentelor celor asasinați, ci, de regulă, a luat doar bijuterii din aur situate într-un loc proeminent. Pentru orice informații despre infractor, autoritățile au promis o recompensă de până la trei milioane de ruble.

Când anchetatorul a întrebat de ce toate jafurile s-au încheiat cu crime, Tagirov, care fusese deja condamnat anterior pentru furt, nu a putut răspunde.

Totuși, potrivit fostului anchetator Amurkhan Yandiev, care l-a prins pe Chikatilo (un alt celebru criminal în serie din Rusia) și pe mulți alți maniaci cunoscuți, cazul Volga se bucura în mod clar de violență.

„A ales pensionarii cel mai probabil pentru că erau cei mai lipsiți de apărare și nu puteau să lupte înapoi", explică Yandiev. „Având în vedere că infractorul nu a luat întotdeauna bani, probabil că i-a plăcut procesul de crimă în sine. Din câte știu, despre violul din În acest caz, nu a existat nicio întrebare, ceea ce este ciudat: astfel de metode sunt extrem de rare în practica judiciară. De regulă, criminalii își violează victimele."

Anchetatorul a sugerat, de asemenea, că și traumele psihologice primite în copilărie au contribuit la acest comportament.

„Poate că a dezamăgit, de exemplu, față de mama sa sau de o altă persoană apropiată", clarifică Amurkhan. „Și acum se răzbună pe femeile în vârstă necunoscute. Dar acest lucru trebuie stabilit prin anchetă."

Autoritățile au luat deja probe de ADN de la el și l-au trimis spre examinare. Având în vedere vasta geografie a crimelor, anchetatorii și suspectul vor trebui să își verifice mărturia pe loc în 12 regiuni ale țării.

De asemenea, forțele de securitate trebuie să afle dacă seria crimelor s-a încheiat cu adevărat în 2012. La urma urmei, potrivit experților, maniacii nu se opresc niciodată. Dacă Tagirov este dovedit vinovat, el poate fi condamnat pe viață în închisoare.

Maniacul Volga nu este primul serial din Rusia care a vânat exclusiv femeile singure în vârstă. În 2010, Irina Gaidamachuk a fost arestată în regiunea Sverdlovsk, din cauza celor 17 crime ale sale. Potrivit anchetei, acuzatul a făcut cunoștință cu pensionarii, le-a câștigat încrederea, apoi i-a ucis și jefuit. În 2012, a fost condamnată la 20 de ani într-o colonie de maximă securitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.