Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Caz similar cu cel al lui George Floyd, în Marea Britanie: un poliţist a fost suspendat, după ce şi-a pus genunchiul pe gâtul unui suspect de culoare

CNBC
George Floyd

Poliţia britanică a anunţat vineri seară că a suspendat un poliţist după apariţia pe reţele sociale a unei înregistrări video arătându-l când îşi pune genunchiul pe gâtul unui bărbat de culoare în cursul unei arestări la Londra, notează AFP, potrivit Agerpres.

Citește și:  Distracția nu îi afectează: Cu o populație de 3 ori mai mare decât a României, Franța anunță doar 119 noi cazuri de coronavirus

Imaginile îl arată pe bărbat strigând "Dă-te jos de pe gâtul meu" celor doi poliţişti care îl ţin încătuşat la pământ, unul dintre aceştia având genunchiul pe gâtul lui. Puţin mai târziu, este pus în poziţie şezând.

Subcomisarul Metropolitan Police, Steve House, a calificat înregistrarea video ca "extrem de deranjantă", subliniind că "unele dintre tehnicile utilizate nu sunt învăţate în cursul pregătirii poliţieneşti".

"Un agent de poliţie a fost suspendat şi un altul mutat din serviciul operaţional, dar fără să fie suspendat deocamdată", a adăugat el într-un comunicat.

Poliţia poliţiei britanice, Independent Office for Police Conduct (IOPC), a fost sesizată.

Bărbatul, care a fost examinat de un medic, a rămas în arest după ce a fost reţinut joi seară pentru o altercaţie şi posesie de armă ofensivă, a indicat poliţia. Această arestare reaminteşte de cea a afro-americanului George Floyd a cărui moarte prin sufocare sub genunchiul unui poliţist alb a declanşat mişcarea internaţională Black Lives Matter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.