Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Cei patru delfini şi cei trei lei de mare din Harkov au ajuns la Delfinariul din Constanţa

delfini

Cei patru delfini şi cei trei lei de mare aduşi din Ucraina au ajuns, miercuri seară, la Delfinariul din Constanţa, aceştia fiind puşi în bazine separate. Noii delfini nu vor interacţiona cu cei doi delfini aflaţi aici cel puţin o lună de zile, conform news.ro.

Delfinii şi leii de mare sunt din Harkov, ei au stat o perioadă scurtă la Odesa şi miercuri au intrat în ţară pe la Punctul de Trecere a Frontierei de la Isaccea.

Ajunşi în curtea Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, delfinii au luat luaţi rând pe rând din bazinele în care au fost transportaţi din Ucraina, puşi într-o prelată şi duşi în bazinul mic al Delfinariului. De asemenea, leii de mare au fost aduşi în cuşti şi eliberaţi în bazinul unde vor locui în următoarea perioadă.

Delfinii şi leii de mare sunt însoţiţi şi de personalul de la Harkov, iar acest lucru le-ar putea face adaptarea mai uşoară.

Directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, Iulian Călin, a declarat pentru News.ro, că această operaţiune a fost una de salvare şi că delfinii şi leii de mare vor sta în carantină timp de o lună.

“Îi lăsăm să se acomodeze câteva zile. Conform legilor României şi Uniunii Europene, 30 de zile vor sta în carantină pentru că vin din afara spaţiului european. Vor sta în bazinul mic”, a afirmat Iulian Călin.

Deocamdată, delfinii din Ucraina nu se vor întâlni cu Ni Ni şi Chen Chen, vedetele Delfinariului din Constanţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.