Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing a început

https://www.insidethegames.biz/
beijing jo 2022 jocurile olimpice de iarna

Update 1

Flacăra olimpică a fost stinsă, duminică, la Beijing, dar Jocurile Olimpice de iarnă revin peste patru ani, în Italia, la Milano şi Cortina d'Ampezzo, conform news.ro.

China şi Beijing şi-au luat adio, duminică, de sportivii găzduiţi timp de două săptămâni.

Primarii oraşelor Milano, Giuseppe Sala, şi Cortina D'Ampezzo, Gianpietro Ghedina, au primit drapelul olimpic din partea primarului oraşului Beijing, Chen Jining.

"Declar ediţia a 24-a a Jocurilor Olimpice de iarnă închisă. Chem tineretul lumii să se reunească din nou, la Milano şi Cortina d'Ampezzo, peste patru ani pentru ediţia a 25-a", a afirmat preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach.

Jocurile Olimpice la Beijing au început la 4 februarie şi s-au încheiat duminică.

Update

Delegaţiile participante la Jocurile Olimpice de iarnă au defilat la ceremonia de închidere de la Beijing. Andreea Grecu, sportivă de la monobob, a fost portdrapelul României la această ceremonie, conform news.ro.

Spre deosebire de ceremonia de deschidere, la ceremonia de închidere, delegaţiile au intrat în arenă fără o anumită ordine, doar fondatoarea JO, Grecia, fiind prima, iar China, ţara gazdă, ultima.

În cadrul ceremoniei vor avea loc şi premierele pentru probele de cross-country feminin 30 km mass- start şi cross-country masculin 50 km.

Peste 4 ani, cea mai importantă competiţie a lumii se va întoarce în Europa. În timpul ceremoniei de închidere a JO, primarii oraşelor gazdă, Milano şi Cortina D'Ampezzo, vor primi drapelul olimpic.

Ca şi festivitatea de deschidere, ceremonia de închidere are loc pe Stadionul Naţional din Beijing, celebrul Cuib de Pasăre, care a găzduit şi întreceri la Jocurile Olimpice de vară din 2008.

Ceremonia de închidere poartă semnătura lui Zhang Yimou, care a regizat festivităţile de la Beijing 2008, dar şi pe 4 februarie 2022.

România a fost prezentă la Beijing cu 22 de sportivi, cel mai bun loc obţinut fiind 9, la sanie-ştafetă echipe.

**

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing a început duminică, pe Stadionul Olimpic ''Cuib de Pasăre'', după mai bine de două săptămâni de competiţii.

Cea de-a XXIV-a ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă, care a început pe 4 februarie, s-a încheiat cu Norvegia pe primul loc în clasamentul pe medalii, cu 16 de aur, 8 de argint şi 13 de bronz. Norvegia a fost pe primul loc în ierarhia pe medalii şi la ediţia precedentă, de la PyongChang (14-14-11), potrivit Agerpres.

Jocurile de la Beijing au fost marcate de cazul de dopaj al patinatoarei ruse Kamila Valieva, care a fost testată pozitiv la trimetazidină, în decembrie, la Campionatele Rusiei, dar rezultatul testului nu a fost anunţat decât pe 8 februarie, la o zi după ce a contribuit la câştigarea medalii pe echipe. Din acest motiv, nu a existat o premiere în această probă, o decizie definitivă urmând să fie luată ulterior în acest caz.

România a participat la JO de iarnă de la Beijing cu 21 de sportivi, iar cel mai bun rezultat al delegaţiei a fost locul 9 obţinut în proba de ştafetă la sanie de Raluca Strămăturaru (simplu feminin), Valentin Creţu (simplu masculin), Marian Gîtlan/Darius Şerban (dublu).

Portdrapelul României la ceremonia de închidere este Andreea Grecu, clasată pe 12 la monobob şi pe 18 la bob-2 feminin (alături de Katharina Wick).

În finalul ceremoniei de închidere, drapelul olimpic va fi înmânat primarilor localităţilor italiene Milano şi Cortina-D'Ampezzo, gazdele Jocurilor Olimpice de iarnă din 2026.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.