Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Cererea pentru aparatele dentare aproape s-a dublat faţă de începutul anului, datorită purtării măştii

stomatologie

Cererea pentru aparatele dentare aproape s-a dublat faţă de începutul anului, datorită purtării măştii, care ascund lucrările ortodontice. Cei care apelează la astfel de servicii sunt, în general, adolescenţii, anunță MEDIAFAX.

Cererea pentru aparatele dentare aproape s-a dublat faţă de începutul anului până în prezent. Solicitările pentru tratamentele ortodontice au crescut datorită purtării măşti şi socializării reduse.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: ‘Acest virus SARS-CoV-2 nu are de gând să iasă prea curând din circulație. S-au dezvoltat multe mutații’

„Se gândesc că până revin la viaţa socială o parte din tratament este făcut”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Denisa Zaharia, medic ortodont.

Bianca are 22 de ani şi se gândeşte de multă vreme să-şi pună un aparat dentar. Niciodată n-a avut însă suficient tupeu. Statul acasă pe timp de epidemie a făcut-o să prindă curaj şi să meargă direct la medicul ortodont.

„Am ales perioada aceasta pentru că este o perioadă în care purtăm măşti şi nu suntem cumva nevoiţi să ne expunem atât de mult zâmbetul. A fost o perioadă care m-a făcut să iau hotărârea aceasta pe care mi-o doresc să o iau de ceva vreme”, spune Bianca.

De altfel, medicul Denisa Zaharia spune că la ea apelează, în această perioadă, mai mult adolescenţii, iar motivul este unul simplu: pot ascunde uşor aparatul sub mască, cu toate că tehnica este avansată şi pe piaţă se găsesc chiar şi aparate dentare invizibile.

Citește și: Ieșire-bombă a lui Florin Chilian: Stimaț contemporani: Nu mai fiț proșt! Cam câți covizi ar putea pătrunde concomitent printr-un singur por?!

„Ei se gândesc că-şi pot aplica acum aceste aparate dentare astfel încât până îşi reîncep viaţa socială probabil o mare parte din tratament este deja efectuat. Una dintre explicaţii ar mai fi faptul că mulţi adulţi încă lucrează de acasă, au flexibilitate mai mare în ceea ce priveşte programul lor şi se pot programa pe toată durata zilei”, a mai spus medicul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.