Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Chiar înainte de sosirea unui taifun puternic, arhipelagul Filipine a fost lovit de o furtună tropicală: Un mort și cel puțin 17 dispăruți

reuters.com
taifun filipine

O furtună tropicală însoţită de precipitaţii abundente a lăsat în urmă un mort şi cel puţin 17 dispăruţi în Filipine, au anunţat autorităţile joi, înaintea unui taifun puternic aşteptat vineri, informează AFP.

Furtuna tropicală Conson a lovit luni provincia Eastern Samar (centru-est), înainte de a slăbi din intensitate în timpul trecerii peste arhipelag, aproximativ 10.000 de persoane fiind nevoite să evacueze locuinţele, conform Centrului Naţional pentru Managementul Dezastrelor, potrivit agerpres.ro.

O persoană s-a înecat în provincia insulară Marinduque (centru), a indicat Mark Timbal, purtătorul de cuvânt al acestei agenţii naţionale.

Furtuna ar fi provocat alte două decese în provincia Masbate, situată de asemenea în centrul arhipelagului, informaţie care nu a fost însă confirmată de autorităţi.

Alte cel puţin 17 persoane, majoritatea pescari, sunt date dispărute.

Reprezentanţi din cadrul poliţiei şi oficiali au anunţat miercuri informaţii preliminare, conform cărora şase persoane şi-au pierdut viaţa în Filipine după ce taifunul Conson a lovit coasta de est a ţării, unde ploile abundente au provocat inundaţii şi alunecări de teren.

Provinciile situate în zona regiunii Manila, precum şi părţi ale arhipelagului central au fost afectate de inundaţii.

Aceste ploi abundente şi inundaţii preced sosirea taifunului Chanthu, însoţit de vânt cu viteze de până la 195 km/h şi care se deplasează spre nord-estul extrem al ţării după traversarea Mării Filipinelor.

Potrivit prognozelor meteorologice, Chanthu urmează să treacă vineri prin apropierea provinciei Cagayan, unde va aduce ploi abundente şi ''uneori torenţiale'' înainte de a se îndrepta spre Taiwan, în nord.

În regiunile cele mai vulnerabile, reprezentanţii Protecţiei Civile locale au declarat pentru AFP că recomandă evacuarea ''tuturor celor care locuiesc în construcţii uşoare''.

Arhipelagul Filipine este lovit, în medie, de 20 de cicloane tropicale în fiecare an.

Cel mai puternic taifun care a lovit ţara a fost Haiyan, care a lăsat în urmă peste 6.300 de morţi şi peste 4 milioane de persoane strămutate, în noiembrie 2013.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.