Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Cinismul nu are limite în Rusia! Copil de șase ani, care și-a pierdut tatăl pe front, în Ucraina, a primit un ceas și o mașinuță

haszon.hu
razboi ucraina rusia ucraina tanc

Cinismul nu are limite în Rusia. Un copil de șase ani, rămas orfan de tată, după ce bărbatul și-a pierdut viața pe frontul din Ucraina, a fost invitat pentru o așa numită consolare la Ministerul de Interne. A primit un smartwatch și o mașinuță, în fața camerelor de luat vederi ale televiziunii principale din Rusia. Momentul a fost prezentat în jurnalele de știri ca pe un ”vis devenit realitate”.

Jurnalistul BBC, Francis Scarr a postat pe Twitter știrea prezentată de televizunea rusă, însoțită de următorul mesaj. "Chestii profund deprimante din provinciile ruse. Tatăl lui Savely, în vârstă de 6 ani, a fost ucis în Ucraina, dar acum Poliția i-a oferit un ceas inteligent și un tur al secției lor (ce amabil!) Cel mai rău dintre toate, când este întrebat ce și-ar plăcea să devină când va fi mai mare, el spune „un soldat”, scrie pe Twitter jurnalistul.

Băiatul trimisese o scrisoare la ”Pomul dorințelor”, un obicei al autorităților ruse. Reportajul îl arată pe copil însoțit de mama sa și sora de doar două luni când sunt primiți în biroul regional al Ministerului de Interne din Kostroma, unde, de asemenea, îi așteptau și jurnaliștii. Știrea a fost difuzată la o oră cu mare audiență.

„Visurile devin realitate de Anul Nou. Saveli Trokai, un copil în vârstă de 6 ani din Kostroma, știe sigur asta. Băiatul, care și-a pierdut tatăl în operațiunea militară specială, a scris o scrisoare pentru 'Pomul Dorințelor' al poliției. Directorul unuia dintre departamentele din cadrul Ministerului de Interne a citit scrisoarea sa și a pregătit un cadou pentru Saveli”, citește de pe prompter prezentatoarea înainte de prezentarea reportajului.

„Este așteptat eroul zilei”, se spune în reportaj în timp ce sunt arătate imagini cu cei doi copii și mama lor. ”Tatăl lui Saveli a murit în Donbas, apărând țara sa natală”, mai precizează reportajul, afirmând că băiatul „este puțin emoționat” când vede un general adevărat, „dar că zâmbește tot timpul”.

”Știi că visul devine realitate. Care este cel mai important lucru? Să credem în visurile noastre, nu-i așa?”, îl întreabă pe Saveli generalul de poliție Alexandr Arapov. ”Tu ai crezut în visul tau, iar el a devenit realitate”, îi mai spune generalul, iar apoi îi dă copilului o cutie în care se află un smartwatch. Mama copilului pare foarte fericită când îi pune ceasul la mână. Este momentul în care generalul îl întreabă ce vrea să se facă atunci când va fi mare, iar copilul răspunde "Soldat".

Mama băiatului care pare extrem de încântată pe tot parcursul momentului a declarat reporterului televiziunii Rossiya-1 că este o surpriză foarte mare și că este foarte fericită. ”Nu ne-am așteptat la așa ceva. Este o mare surpriză pentru noi. Mai ales pentru Saveli. Mulțumim, suntem foarte fericiți!”, a spus ea, potrivit digi24.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.