Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Ciocniri violente la Trieste între trupele antirevoltă şi manifestanţii împotriva certificatului sanitar

mediafax.ro
pașaport digital COVID-19

Poliţia italiană a recurs luni la tunuri cu apă şi gaze lacrimogene, la Trieste, un port în nord-estul Italiei, împotriva unor manifestanţi împotriva certificatului sanitar - obligatoriu la locul de muncă începând de vineri, relatează Euronews, potrivit news.ro.

Zeci de poliţişti antirevoltă au înfruntat sute de manifestanţi, mai ales docheri, care au început să blocheze una dintre arterele portului încă de vineri, când a intrat în vigoare certificatul sanitar la locul de muncă.

”Libertate! Libertate!”, au scandat manifestanţii. Unii strigau ”Nu suntem violenţi, coborâţi scuturile!”.

Poliţia a reuşit să elibereze intrarea în port după mai multe ore, după ce a împins manifestanţii într-o parcare din apropiere.

Docherii au îndemnat vineri la grevă, în pofida faptului că se pot testa gratuit, iar la greva lor au participat persoane din alte oraşe. Peste 6.500 de persoane au luat parte la manifestaţie, în momentul de vârf al mobilizării.

Certificatul sanitar - care arată că deţinătorul acestuia a fost vaccinat, s-a vindecat recent de covid-19 sau a fost testat negativ - a devenit obligatoriu la locul de muncă, în Italia, începând de vineri.

Această nouă reglementare a provocat manifestaţii în întreaga ţară, însă majoritatea manifestaţiilor au fost limitate ca amploare şi nu au antrenat violenţe.

Peste 85% dintre italienii în vârstă de peste 12 ani au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin antcovid, şi sunt astfel eligibili să obţină certificatul sanitar, însă numărul muncitorilor nevaccinaţi este estimat la aproximativ trei milioane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.