Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ciocniri violente pe Maracana: fanii s-au bătut cu poliția la meciul Brazilia - Argentina, în momentul intonării imnurilor

cnnbrasil.com.br
stadion bataie

Căpitanul Argentinei, Lionel Messi, a acuzat poliția braziliană de brutalitate, când startul meciului de calificare la Cupa Mondială împotriva Braziliei de marți a fost amânat cu o jumătate de oră din cauza ciocnirilor dintre poliție și fanii oaspeților, de pe stadionul Maracana, scrie Mediafax.

Suporterii brazilieni și argentinieni au început să se bată în spatele uneia dintre porți în timpul intonării imnurilor naționale, ceea ce a determinat poliția să atace cu bastoanele pe suporterii vizitatori.

Unii fani argentinieni au răspuns rupând și aruncând scaunele spre polițiști, în timp ce alți fani au intrat în panică și au intrat pe teren pentru a se feri din calea violențelor.

Un fan argentinian a zăcut pe teren cu fața însângerată înainte de a fi scos de pe stadion pe o targă.

Messi a plecat la vestiare

Echipa Argentinei, în frunte cu Messi, s-a îndreptat spre tribune pentru a încerca să calmeze situația înainte de a părăsi terenul și de a se întoarce la vestiare. "A fost rău pentru că am văzut cum îi băteau pe oameni ... Poliția, așa cum s-a întâmplat deja în finala Libertadores, îi reprima din nou pe oameni cu bastoane, erau jucători care aveau familii acolo", a declarat Messi într-un interviu televizat pe teren, citat de Reuters.

"Ne-am dus la vestiare pentru că era cea mai bună modalitate de a calma totul, s-ar fi putut sfârși într-o tragedie. Te gândești la familii, la oamenii care sunt acolo, care nu știu ce se întâmplă și am fost mai preocupați de asta decât să jucăm un meci care, în acel moment, avea o importanță secundară”.

Căpitanul Braziliei, îngrijorat

Căpitanul Braziliei, Marquinhos, care a putut fi văzut interacționând cu Messi și cu jucătorii argentinieni în timp ce aceștia încercau să calmeze situația, a împărtășit îngrijorările. "Eram îngrijorați pentru familiile, femeile și copiii, pe care îi vedeam în panică acolo sus în tribune", a declarat Marquinhos reporterilor. "Jos, pe teren, ne era greu să înțelegem ce se întâmpla, era o situație foarte înfricoșătoare".

Marți, jucătorii argentinieni au revenit în cele din urmă, după ce poliția i-a izolat pe fanii oaspeți într-un țarc, iar meciul a început cu întârziere.

Argentina s-a impus cu 1-0 cu o lovitură de cap în minutul 63, reușită de fundașul Nicolas Otamendi, care a sărbătorit victoria împotriva celor mai înverșunați rivali în fața fanilor propri, în același capăt al terenului unde au avut loc problemele.

A fost a treia înfrângere consecutivă pentru Brazilia, de cinci ori câștigătoare a Cupei Mondiale, care a jucat în 10 oameni din minutul 81, când l-a pierdut pe mijlocașul Joelinton, care a primit cartonaș roșu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.