Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Ciocnirile violente din Franța au continuat și în noaptea de vineri spre sâmbătă: 471 de persoane au fost arestate

fbcnews.com
proteste Franta

Ministrul francez de Interne Gérald Darmanin a apreciat că noaptea de vineri spre sâmbătă a fost mult mai calmă decât precedenta, în pofida faptului că au fost cel puţin 471 de arestări, ca urmare a revoltelor izbucnite după ce un tânăr de origine algeriană, în vârstă de 17 ani, Nahel, a fost ucis marţi seară, la un control rutier.

Vorbind în timpul unei vizite nocturne la Yvelines, la vest de Paris, Darmanin a remarcat că se constată o „scădere” a violenţelor, conform News.ro.

Violenţele au fost de „mult mai mică intensitate” şi noaptea a fost „extrem de calmă” în unele departamente, a afirmat el.

„Republica este cea care va câştiga, nu protestatarii”, a spus ministrul, deplângând vârsta tânără a multora dintre participanţii la revolte, „copii de 13, 14 ani (…) care, evident, ar fi fost bine să fie acasă, nu să stea pe stradă”.

Ministerul de Interne a anunţat 471 de arestări în această seară.

Peste 900 de persoane au fost arestate în noaptea precedentă.

Ministerul de Interne a trimis 45.000 de poliţişti în stradă pentru a face faţă celei de-a patra nopţi de revolte şi a mobilizat 29 de elicoptere, precum şi vehicule blindate.

Înmormântarea lui Nahel este programată pentru 1 iulie, potrivit lui Patrick Jarry, primarul oraşului Nanterre. "Trebuie să continuăm să susţinem această familie, această mamă care îşi va îngropa mâine copilul", a declarat el presei după o întâlnire la Matignon.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.