Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ciolacu anunță că PSD are deja pregătită propunerea de prim-ministru. Moțiunea se depune luni

PSD
Marcel Ciolacu

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a anunţat duminică seară, la lansarea candidaţiilor PSD la primăriile din Capitală, că luni PSD va depune la Parlament moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, iar aceasta urmează să fie citită săptămână viitoare în plen, iar apoi va fi stabilită data votului, transmite news.ro.

“Mâine PSD va depune moţiunea de cenzură la Parlament şi în cursul săptămânii vitoare va avea loc şi citirea moţiunii urmând să programăm votul”, a declarat Marcel Ciolacu într-o conferinţă de presă.

Liderul PSD a spus că social-democraţii vor merge la Palatul Cotroceni cu o propunere de premier, care a fost deja stabilită, dar nu a dorit să o dezvăluie.

El a fost întrebat de ce PSD nu a venit cu această moţiune de cenzură mai devreme.

„Când se depune o moţiune de cenzură este o decizie internă a PSD pe care am luat-o conform statutului cu colegii mei din ţară. Nu are nicio legătură depunerea moţiunii cu congresul şi cu alte lucruri”, a afirmat Ciolacu.

El a reluat afirmaţia conform căreia se bazează la moţiunea de cenzură pe 250 de voturi.

Întrebat cu ce propunere de premier va merge la Palatul Cotroceni dacă această moţiune de cenzură va trece, Ciolacu a răspuns: “PSD este iniţiatorul moţiunii de cenzură şi categoric va veni şi cu o propunere de prim-ministru. Avem o decizie în ceea ce priveşte un nume de prim-ministru. Nu îl pot spune”.

Liderul PSD a subliniat însă că decizia de desemnare a unui premier îi revine preşedintelui Klaus Iohannis.

Ciolacu a mai fost întrebat dacă şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, ar putea fi o propunere de premier: “Aş fi onorat ca domnul Raed Arafat să accepte, dar nu este cazul. Cred că menirea dânsului, cel puţin în lupta cu pandemia, este cu totul alta în acest moment”, a răspuns preşedintele PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.