Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Cîțu, supărat pe unii miniștri: Cine nu a cheltuit banii până acum trebuie să vină cu explicații foarte bune

Guvernul Romaniei
Florin Citu

Premierul Florin Cîțu a declarat la finalul ședinței de guvern că la ministerele care nu au o execuție bugetară bună le pot fi ajustate sumele inițiale din buget până la suma pe care nu au putut să o cheltuiască.

„Ieri am prezentat public că la acest moment, după 6 luni de zile, sunt 20 de miliarde de lei credite bugetare care nu au fost cheltuite - investiții, fonduri europene - de aceea am spus că nu sunt mulțumit de execuția bugetară. Și acest lucru se vede la aproape toate ministerele”, a precizat Cîțu.

Premierul a mai spus că nu poate lua în serios propunerile care vin de la ministere, de suplimentare de 40 de miliarde de lei, când sunt 20 de miliarde necheltuiți.

„De aici încep cu rectificarea bugetară, de aici încep discuțiile. Suntem exact la buget cu tot felul de zvonuri aruncate în spșiul public. Nu, aici este realitatea și de aici pornim cu analiza rectificării bugetare. Trebuie să ținem cont ca deficitul bugetar trebuie să rămână al 16,7 la sută din PIB, sau mai mic”, a mai afirmat premierul.

Cîțu a precizat că la această rectificare bugetară vor fi alocate resurse spre mai multe ministere.

„Am vazut că au ieșit în spațiul public aceste informații pe care le-am dat doar președinților de partid dar ele au ieșit în spațiul public. Cine nu a cheltuit banii până acum trebuie să vină cu explicații foarte bune, pentru că nu putem să alocâm resurse și să le ținem acolo degeaba.

„Sunt ministere unde avem avem proiecte cu execuție zero. La ministere unde miniștrii spun că au avut execuții foarte bune”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.