Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Cîțu, nemulțumit de soluția pentru facturi: 'Mă deranjează că partenerii de coaliție vin și anunță niște măsuri în spațiul public'

captură TV
Florin Citu

Florin Cîțu, președintele PNL, este de părere că existau măsuri mai bune pentru a-i ajuta pe românii vulnerabili cu plata facturilor, însă PSD a insistat pe creșterea pensiilor.

„Costul acestei măsuri este de 3 miliarde de lei de la buget. Toți banii pe care îi avea în buget Ministerul Energiei pentru compensare în 2022 sunt 3 miliarde de lei. Deci toți banii aceștia se duc în aceste două luni de zile. Este un efort uriaș pe care România îl face. Sunt bani pe care nu îi ducem la investiții. Bineînțeles că erau și alte modalități mai bune și le-am propus să nu creștem pensiile cele mari cu 10%, să creștem pensiile cu 5%, iar cei care au o pensie mai mică să primească lunar 1000 de lei până în luna martie, să poată să-și plătească factura la electricitate. Era mult mai simplu și venea peste măsura de compesare deja pe care o adoptasem. S-a decis că trebuie să crească pensiile cu 10% pentru că așa era o promisiune electorală făcută de partenerii de coaliție”, a declarat Cîțu la Digi24.

Fostul premier acuză PSD că anunță măsuri înainte să fie discutate în coaliție, în condițiile în care lucrurile nu ar trebui abordate într-o manieră electorală.

„Până la urmă este important că și noi, și cei cu care am făcut acest compromis la guvernare dorim binele românilor până la urmă. A, că eu am văzut și mă deranjează că partenerii de coaliție vin și anunță niște măsuri în spațiul public înainte de a avea discuții în coaliție, după aceea ies și își arogă niște merite, nu este vorba despre alegeri acum. Ieri au prezentat un set de măsuri care nu fuseseră adoptate în coaliție. După ce am intrat în coaliție, nu au fost adoptate, nici Ministerul de Finanțe nu a susținut reducerea TVA de exemplu. Dar nu este vorba despre PSD, PNL, este vorba despe români. Avem alegeri în 2024, nu este momentul să arătăm cu degetul”, a mai declarat Cîțu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.