Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Cîțu știe de ce România se afundă în datorii la dobânzi mari: 'Când nu eşti credibil, plăteşti mai mult. Să vină cu un mesaj clar'

deficit

Preşedintele PNL, fostul premier Florin Cîţu, susţine că România se împrumută la dobânzi foarte mari, iar efortul de reducere a deficitului ”este prea mic”, ceea e se vede în valoarea dobânzilor. ”Când nu eşti credibil, plăteşti mai mult”, a afirmat Cîţu.

Florin Cîţu a fost întrebat, marţi, la Buzău, despre acuzaţiile pe care le face la adresa Guvernului care se împrumută la dobânzi mari.

”Ca să fie lucrurile foarte clare şi transparente, eu m-am împrumutat la dobânda negativă şi a fost o premieră istorică pentru România, ne-am împrumutat chiar înaintea Angliei, ceea ce înseamnă că dăm mai puţini bani decât am împrumutat, iar dobânzile la care ne-am împrumutat erau cele mai mici din ultimii zece ani, parcă, ne-am împrumutat şi la 2%. Acolo a fost propagandă multă. Astăzi, da, ne împrumutăm la dobânzi foarte mari. Soluţia este ceea ce am făcut noi anul trecut, să reduci deficitul bugetar. Anul trecut, deficitul bugetar a scăzut de la 10% la 6%, anul acesta efortul este prea mic, spun eu şi asta se vede în dobânzi. Când nu eşti credibil, plăteşti mai mult”, a afirmat fostul premier, citat de news.ro.

Potrivit acestuia, ”dacă vrei să plăteşti mai puţin, trebuie să vii cu măsuri mai credibile şi o măsură importantă este aceea de a reduce deficitul”.

”Dacă vrem ca Guvernul să se împrumute mai ieftin, trebuie să vină cu un mesaj clar, că la finalul anului deficitul o să fie mai mic decât a estimat. Dacă vine cu un program credibil şi arată că deficitul o să fie sub 5,84%, o să vedeţi cum o să dea dobânzile, asta până anul trecut, am venit cu un deficit mai mic decât cel estimat”, a adăugat liderul PNL.

Ministerul Finanţelor a plătit joi pentru un împrumut o dobândă de 6,53%, susţine liderul PNL, fostul premier Florin Cîţu, afirmând că este cea mai mare dobândă din 17 decembrie 2012

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.