Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Coșmarul inamicilor SUA a devenit realitate: primele imagini cu bombardierului B-21 Raider, o aeronavă mortală

playtech.ro
bombardier b-21 2

Statele Unite au dezvăluit două imagini inedite ale bombardierului B-21 Raider, oferind o perspectivă asupra designului și capacităților acestui avion invizibil, evaluat la 692 de milioane de dolari. Aeronava va înlocui flota americană de bombardiere cu armament nuclear.

Un prim-plan al capotei bombardierului și o imagine completă dintr-un unghi mai înalt ne oferă câteva indicii despre designul B-21, care este încă atât de bine păzit încât până și dimensiunile sale sunt un secret.

Proiectat cu ceea ce guvernul american numește „o rază de acțiune fără precedent”, B-21 Raider este destinat să poată efectua misiuni cu rază lungă de acțiune de pe teritoriul SUA, cu o nevoie redusă de realimentare în zbor.

content-image

În afară de misiunile de atac cu rază lungă de acțiune, avionul poate fi folosit pentru misiuni de informații, supraveghere și recunoaștere (ISR), precum și pentru atacuri electronice, comunicații și alte funcții.

De asemenea, are un grad ridicat de autonomie și inteligență artificială care îi permite să opereze fără echipaj și ca platformă de control pentru roiuri de drone.

content-image

 

B-21 este o evoluție a bombardierului B-2 Spirit

Noile imagini confirmă faptul că B-21 este o evoluție a bombardierului B-2 Spirit, combinată cu progrese radicale în tehnologia stealth. Cea mai evidentă diferență este culoarea alb-cenușie a noului înveliș compozit absorbant de radar, despre care se spune că este mai eficient și mai puțin fragil decât vechiul înveliș.

Imaginea de aproape arată că învelișul este dintr-un compozit care pare mai degrabă țesut decât asamblat, cu straturi adăugate ca o bandă adezivă.

Acest lucru este deosebit de evident în jurul ferestrelor cabinei de pilotaj, care au o formă mai curbată decât cele de pe B-2 pentru o mai bună dispersie a semnalelor radar reflectate. Învelișul din jurul ferestrelor acoperă acum toate îmbinările pentru și mai multă invizibilitate.

Imaginea din unghiul superior arată că acoperirea compozită se extinde până la admisia motoarelor. Nacela motoarelor este mai joasă și se integrează mai bine în caroserie, cu intrările conturate mai degrabă decât cu forme geometrice ascuțite, ceea ce produce o îmbinare mai lină între aripă și fuselaj, scrie playtech.ro.

Motorul este retras cu mult în spate față de admisie, probabil pentru a reduce semnătura termică, iar nacela se integrează mai bine în caroserie.

În interiorul orificiului de admisie se află ceea ce anterior părea a fi o parte a structurii motorului, dar care acum se dovedește a fi un capac de admisie care poate fi îndepărtat înainte de zbor.

Coada nu poate fi văzută cu claritate, la fel ca și evacuările motoarelor, dar structura cozii pare să fie mai integrată în aripă și corp, în loc de configurația distinctă în formă de dinți de fierăstrău a B-2, deși vederea nu este suficient de clară pentru a putea spune cu siguranță.

În partea din spate a motoarelor se află niște structuri geometrice plate care ar putea fi un fel de port sau rețele de antene pentru legături de date prin satelit.

US Force intenționează să achiziționeze cel puțin 100 de B-21, primul fiind așteptat să intre în serviciu în 2027. Aeronava va înlocui bombardierele B-1B Lancer și B-2 Spirit până în 2040, iar în cele din urmă B-52 Stratofortress cândva în anii 2050.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.