Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Crește tensiunea între Republica Moldova și regiunea separatistă Transnistria, din cauza unor restricții de circulație impuse de ambele părți

big-republica-moldova-sarbatoreste-22-de-ani-de-independenta

Crește tensiunea între Republica Moldova și regiunea separatistă Transnistria, din cauza unor restricții de circulație impuse de ambele părți. Concret, Chișinăul a interzis autoturismelor înmatriculate în stânga Nistrului să mai traverseze frontiera Republicii cu Ucraina. Locuitorii din Transnistria au avut la dispoziție 2 ani ca să-și reînmatriculeze mașinile cu numere neutre, potrivit stiri.tvr.ro.

Mecanismul prin care şoferii din regiunea transnistreană pot să-şi reînmatriculeze autoturismele cu numere neutre a fost introdus din 2018.

De atunci, doar 3% din numărul estimat de maşini din stânga Nistrului au beneficiat de acest lucru.

Citește și: Vești pentru români! Apar noi modificări în Legea Pensiilor

Inițiativa a fost salutată de OSCE.

Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al OSCE: "Acesta a fost un mare pas înainte şi este important astfel să vedem câte persoane solicită aceste plăcuţe neutre de înmatriculare şi ce trebuie de făcut mai departe. Dar, aşa vezi un tablou general de implementare a procedurii şi, de cealaltă parte, cred că trebuie să vedem în context general cum se facilitează traficul internaţional. (…) Sperăm că procedurile vor fi mai uşoare, simple şi tocmai de aceasta lucrăm cu ambele părţi, astfel încât să folosim ceea ce avem drept un progres pe viitor".

Un alt capitol sensibil discutat de reprezentantul special al OSCE cu autoritățile de la Chișinău se referă la respectarea drepturilor omului în Republica Moldova.

Așa a venit în discuție soarta bărbatului răpit de separatiști la sfârșitul anului trecut. Nu se știe decât că Alexandru Rjavitin a fost ridicat din propria-i locuință și că acum se află în izolatorul centrului de detenție de la Tiraspol. El nu dispune de asistenţă din partea autorităților legitime de la Chişinău şi nici de la OSCE.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.