Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Cu ajutorul Mitropoliei Olteniei, o nouă promoție de muzeografi a absolvit cursurile

Mitropolitul Irineu al Olteniei a fost prezent la festivitatea de absolvire a celei de a doua promoții care a urmat cursurile de muzeograf organizate de Fundația Misionar-Pastorală „Sfântul Nicodim” a Arhiepiscopiei Craiovei.

Absolvenții au primit un Certificat de absolvire recunoscut la nivel național de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și de Ministerul Educației Naționale, însoțit de un Supliment descriptiv în care sunt menționate competențele profesionale dobândite.

Evenimentul a fost găzduit de Biblioteca Județeană, cu participarea Dr. Florin Ridiche, directorul Muzeului Olteniei, și a Dr. Lucian Dindirică, directorul bibliotecii.

În partea introductivă, Diac. Dr. Sorin Vulcănescu a amintit de obiectivul acestor cursuri, acela de a pregăti personal autorizat care să organizeze și să promoveze obiectele de patrimoniu din Arhiepiscopia Craiovei și nu numai. De asemenea, a precizat că până în prezent s-au desfășurat cursuri pentru 5 grupe din mai multe județe ale țării.

Părintele Mitropolit Irineu a felicitat absolvenții acestei promoții și a apreciat profesia de muzeograf:

„Din cele mai vechi timpuri, muzeul a fost o fascinație pentru om. În muzeu omul s-a întâlnit cu istoria, cultura și civilizația. Mereu oamenii au apreciat muzeul și s-au străduit să-l îmbunătățească cu obiecte inedite. Muzeul rămâne un loc de întâlnire cu istoria. Muzeul este veriga de legătură dintre noi și strămoșii noștri”, a spus IPS Irineu.

În calitate de gazdă, directorul Lucian Dindirică a mulțumit invitaților pentru prezența la această festivitate și a vorbit despre colaborarea dintre instituții pentru organizarea acestui curs privind perfecționarea angajaților Bibliotecii Județene din Craiova: „În prezent, prin asemenea proiecte, ne întoarcem în tinda Bisericii”.

Directorul Muzeului Olteniei, Florin Ridiche, a remarcat succesul acestor cursuri care au atras participanți și din afara Arhiepiscopiei Craiovei și a amintit de cei peste 100 de participanți din diferite regiuni ale României, cum ar fi din județul Olt, Vâlcea, Teleorman, Sibiu etc.

„Cu sprijinul Arhiepiscopiei Craiovei și prin implicarea noastră, consider că aceste cursuri vor contribui la apariția altor centre culturale din zona noastră și nu numai. Faptul că primiți astăzi aceste certificate nu înseamnă că activitatea dumneavoastră se oprește în acest moment. Dimpotrivă, avem nevoie de dumneavoastră pentru deschiderea viitorului Muzeu al Cărții și Exilului Românesc”.

La final, cei 26 de participanți au primit diplomele de absolvire și au mulțumit organizatorilor pentru desfășurarea acestor cursuri de perfecționare prin implicarea Arhiepiscopiei Craiovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.