Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Cu zeci de infectări în școli după câteva zile cu elevii în clase, Klaus Iohannis DECLARĂ: 'Situația este bună'

captura TV
Klaus Iohannis consiliul UE

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, joi, într-o declarație de presă de la Palatul Cotroceni, după o întâlnire cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, despre ceea ce s-a întâmplat după redeschiderea școlilor. În ultimele ore, în mai multe județe din țară, au fost înregistrate mai multe cazuri de COVID-19 la elevi și cadre didactice.

"Am avut o discuție cu ministrul Cîmpeanu, cu echipa din Administrația Prezidențială. Am abordat două teme. Una, cu școala fizic. Am făcut o analiză, am vrut să știm câți copii merg la școală, câți au fost detectați cu Covid. A doua mare temă a fost locul României Educate în PNRR. Voi explica pe scurt amândouă.

Citește și: Ion Cristoiu: ‘Neînțelegerile dintre PNL și USR PLUS sunt evidente până și unui somnolent. Klaus Iohannis și Florin Cîțu susțin pe toate drumurile că în Coaliția de guvernare nu se manifestă disensiuni’ .

Situația este bună. Sunt peste 12.000 de școli care funcționează cu elevi în școală. Sunt 6.000 de unități care funcționează în scenariul galben. Suma sumarum, peste 2 milioane de elevi au început șcaola, peste 70 la sută din totalul elevilor. Ceilalți care au rămas în online, își continuă studiile. Cu toții ne dorim ca cei care sunt în scenariul galben sau roșu să ajungă în scenariul verde.

Trebuie să fim realiști. Pandemia nu s-a terminat. În contiunuare este extrem de important să respectăm restrictiile, să fim responsabili. Avem un motiv în plus: sunt copii care merg la școală", a spus Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.