Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Cum explică vicepremierul Raluca Turcan propunerea privind închiderea parcurilor noaptea: 'Și acum, pe vreme rece, oamenii se strâng în parcuri'

Facebook
Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat miercuri seară, la B1 TV, că Guvernul a luat mai multe măsuri în ultima vreme, astfel încât să nu ajungem la carantină. Ea a insistat că, totuși, degeaba autoritățile iau măsuri dacă oamenii nu le respectă. Cu această ocazie, vicepremierul a făcut apel la români să fie responsabili și să respecte regulile anticoronavirus. Turcan a mai spus că degeaba a fost luată în derâdere propunerea de închidere a parcurilor pe timp de noapte deoarece ea chiar este utilă. Vicepremierul a precizat că și acum, pe vreme rece, oamenii se strâng în parcuri, riscul de transmitere a SARS-CoV-2 fiind mare.

Vicepremierul Raluca Turcan i-a rugat insistent pe români să respecte regulile anticoronavirus, argumentând că degeaba autoritățile iau măsuri dacă aceste minime norme de protecție nu sunt urmate.

„Pentru această creștere a capacității de testare, am cheltuit aproximativ 600 de milioane de euro, tocmai pentru a putea să depășim diferite praguri care păreau apocaliptice.

Citește și: Silviu Predoiu, fostul șef operativ al SIE: ‘Teoria conspirației, ca și informațiile false au succes pentru că se adresează emoțiilor, sunt procesate mult mai ușor’

Important e ca sistemul sanitar să fie întărit cu achiziții, cu resursă umană, să fie în permanență urmărit acest echilibru între paturi și condiții pentru bolnavii COVID și pentru cei care nu sunt cu COVID, că în România mai sunt oameni bolnavi care trebuie tratați în spitale.

De asemenea, un aspect extrem de important și pentru care eu fac apel public din tot sufletul și din toată inima: oamenii să respecte regulile! Degeaba noi venim cu decizii și spunem ”închidem terasele” dacă în loc să se ducă la terase, se mută în alte spații aglomerate și nu respectă măsurile de protecție”, a declarat Raluca Turcan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.