Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Dacia vs. tractor la protestele fermierilor din Germania: scandal făcut de un ecologist

VIDEO - Dacia vs. tractor la protestele fermierilor din Germania: scandal la proteste făcut de un ecologist

Un activist ecologist german, sătul de protestul fermierilor care manifestrau în zona sa, a încercat să remorcheze unul dintre tractoarele fermierilor cu ajutorul Daciei sale. Din păcate pentru el, planul a eșuat.

Imaginile video cu ecologistul nemulțumit au devenit foarte distribuite pe rețelele de socializare.

Protestele din Germania se extind

Pornite de la fermieri, protestele din Germania se extind. Sindicatul mecanicilor de locomotivă GDL și-a început greva principală în primele ore ale zilei de miercuri, după ce marți seara au ieșit din grevă mecanicii de trenuri de marfă (mai multe, aici).

Ce solicită manifestanții?

GDL solicită reducerea programului de lucru de la 38 la 35 de ore pe săptămână pentru lucrătorii în schimburi, precum și o creștere salarială de 555 de euro pe lună și un bonus unic de compensare a inflației de 3.000 de euro.

Deutsche Bahn a oferit flexibilitate în ceea ce privește orele de lucru, dar a refuzat să le reducă fără o reducere a salariilor.

Grevele feroviare la nivel național se adaugă la durerile de cap economice tot mai mari cu care se confruntă Germania în acest an, determinate de datele macroeconomice slabe, de ratele ridicate ale dobânzilor și de criticile tot mai mari la adresa guvernului de coaliție.

Context

Protestele fermierilor din această săptămână, declanșate de furia față de reducerile planificate ale subvențiilor, au sporit și mai mult presiunea asupra cancelarului Olaf Scholz, al cărui guvern încearcă să treacă bugetul pentru 2024.

Șeful asociației fermierilor germani DBV a promis că va intensifica protestele miercuri, după ce convoaie de tractoare și camioane au blocat drumurile din întreaga țară la începutul acestei săptămâni.

„Prea mult este prea mult”, a declarat marți șeful DBV, Joachim Rukwied, la postul de televiziune RTL/ntv, cerând guvernului să scoată complet de pe masă reducerile de subvenții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.